Breaking News
CE NU ȘTIAȚI: Legenda florilor de liliac!
CE NU ȘTIAȚI: Legenda florilor de liliac!

CE NU ȘTIAȚI: Legenda florilor de liliac!

CE NU ȘTIAȚI: Legenda florilor de liliac! Se spune că liliacul este simbolul iubirii inocente și că cine își împărtășește dragostea în preajma florilor de liliac, va rămâne cu acea persoană pentru tot restul vieții.

Liliacul alb simbolizează inocența tinereții, iar liliacul mov, primele emoții ale iubirii. Tocmai de aceea liliacul înflorește primăvara , în anotimpul iubirii.

Legenda spune că într-o vreme-ndepărtată au fost doi tineri ce se iubeau foarte mult şi doreau să-şi petreacă tot restul vieţii împreună. Însă o boală l-a cuprins pe tânăr şi cum atunci nu existau aşa multe leacuri, în scurt timp a murit. Nu trecea seară în care fata să nu stea lângă mormântul lui, plângându-l şi dorindu-l înapoi. Se ducea la el zi de zi, până când, odată, nici ea nu se mai putu ridica de pe mormântul lui. Se spune că în locul unde a rămas, a răsărit o floare mov-albastră ca şi ochii ei, pe care oamenii au numit-o Liliac, de la numele fetei: Lili.

Supranumit „floarea memoriei”, oamenii spun că mirosul său trezește amintiri de mult uitate, care pot fi retrăite în amănunt. Liliacul semnifică misterul iubirii, care poate face ca o persoană să uite de sine în dragostea pentru altul. De aceea, în funcție de culorile sale, liliacul poate să transmită mesaje de dragoste sau sentimente prietenești.

Sursa internet

About The Author

Related posts