Cel mai devastat drum din nordul județului Argeș se reabilitează. VIDEO

Cel mai devastat drum din nordul județului Argeș se reabilitează. VIDEO

Două douăzeci de ani când nu s-a mai turnat niciun fel de covor asfaltic și din când în când s-a plombat cel mai devastat drum al nordului județului Argeș a primit undă verde pentru reabilitare totală.

Astăzi, 22 septembrie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare pe drumul județean DJ 735 Câmpulung – Albești – Cândești. Este vorba de o investiție finanțată exclusiv din bugetul Consiliului Județean Argeș, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei (cu TVA). Drumul care va fi asfaltat se întinde pe o lungime de 11,211 km, pe raza comunelor Bughea de Sus și Albeștii de Muscel. Potrivit reprezentantului constructorului, lucrarea prezintă un grad destul de ridicat de dificultate întrucât drumul este afectat de două mari alunecări de teren care pun în pericol inclusiv casele oamenilor. În plus, vor fi construite și 56 de podețe, vor fi amenajate șanțurile și vor fi construite rigole pentru accesul la proprietăți. Durata de execuție a proiectului este de 13 luni.

,,Încă din 2017, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, președintele Consiliului Județean Argeș, a solicitat finanțări de la bugetul național, din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, cunoscut fiind faptul că aceste alunecări de teren au fost provocate de calamități. Nici până în ziua de astăzi nu s-a primit un răspuns. Tocmai de aceea, s-a luat decizia să se realizeze această investiție din fonduri de la bugetul Consiliului Județean Argeș. Au mai fost și ceva probleme legate de cadastru, o suprapunere de teren la granița dintre Albeștii de Muscel și Bughea de Sus. Din fericire, astăzi, suntem la final și lucrările pot începe pe DJ 735 Câmpulung – Albești – Cândești”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.

De asemenea, musceleanul Marius Nicolaescu din fruntea județului a venit însoțit de consilieri județeni, de senatorul Gheorghe Marin în fața locuitorilor acestei zone pentru a oferi garanția că acest drum va fi reabilitat și toate problemele legate de transport vor fi rezolvate.

About The Author

Related posts