Comuna Bascov va fi gazda Campionatelor Mondiale de kaiac canoe, juniori şi tineret

Comuna Bascov va fi gazda Campionatelor Mondiale de kaiac canoe, juniori şi tineret

România are mari speranţe înainte de Campionatul Mondial de tineret de kaiac canoe. Competiţia se va desfăşura la Bascov, în perioada 27-30 iulie, iar tricolorii vor minimum patru medalii.

Comuna Bascov va fi gazda Campionatelor Mondiale de kaiac canoe, juniori şi tineret. Lotul tricolor și-a stabilit obiectivul.

„Ne-am propus 4-5 medalii în ansamblu. Trebuie să recunoaștem că am avut Europenele de juniori și ne-am prezentat sub limita așteptărilor pentru că noi am avut mereu performanțe mari la juniori” a declarat Campionatul Mondial de tineret de kaiac canoe. 

„Obiectivul e să luăm o medalie în proba olimpică”a recunoscut vicecampionul european, Leonid Carp.

„E cel mai mare eveniment organizat de noi. Sprijin organizarea de competiții internaționale. Mai avem 27 de competiții de organizat anul acesta. Îmi doresc enorm având în vedere cum arată această bază să putem oraganiza cât mai multe competiții. Poate la anul mai investim aici” a declarat Marius Dunca, ministrul tineretului și sportului.

Concursul reuneşte aproximativ 100 de țări și nu mai puțin de 1.600 de sportivi din întrega lume.

“Acest eveniment este important și pentru Consiliul Județean Argeș, pentru că e vorba atât de imaginea Argeșului, cât și de imaginea României și am lucrat intens pentru ca totul să se desfășoare la un nivel cât mai înalt”, a precizat președintele CJ Argeș Dan Manu.

Consiliul Județean Argeș a avut o contribuție majoră în asigurarea infrastructurii din zonă atât pentru celor două curbe situate pe traseele spre baza nautică: una în Budeasa, pe drumul dinspre Mărăcineni, traseu pe care vor sosi sportivii cazați în Mioveni, iar cea de-a doua în Bascov, dinspre DC 219 A Bascov-Budeasa spre tribună și Hotelul Star cât și pentru asfaltarea drumului care duce la bază.

De asemenea, în luna martie, ministrul Apelor, Adriana Petcu, a făcut o vizită în Argeș ocazie cu care președintele Dan Manu a solicitat și draga pentru decolmatarea lacului.

About The Author

Related posts