Copiii centrului Start pentru autism din Câmpulung au făcut mișcare la zăpadă

Copiii centrului Start pentru autism din Câmpulung au făcut mișcare la zăpadă

Dacă zăpada întarzie să apară la Câmpulung mergem noi la ea. Sâmbătă, o parte din copiii centrului Start pentru autism din Câmpulung Muscel alături de părinții lor și echipa de voluntari au fost să facă mișcare pe pârtie la Fundata.

Voie bună, tubing, săniuș, schi, vreme bună, facilități excelente au fost câteva din ingredientele acestei zile speciale.

“Vă mulțumim tare mult. A fost extraordinar și ne-am simțit speciali”,  ne spunea o mamică.

Un alt tătic care a avut șansa să se dea cu baiatul său cu autism pe sanie se întorcea de pe pârtie foarte încântat și bucuros că a putut petrece timp de calitate cu baiețelul și au facut multă mișcare.

“Credem cu tărie că este foarte important pentru copii cu nevoi speciale să facă multă mișcare. Să fie expuși constant la contexte noi de învățare și mai ales să fie parte dintr-o comunitate. Astfel am reușit să mergem 70 de persoane o zi la munte. Să ne oxigenăm cu aer proaspăt și răcoros de munte, să putem socializa și povesti și cel mai important, să creem amintiri. Am vazut parinții tare încântați pentru că ne pasă de ei și copii lor. Că sunt gată să organizeze o astfel de excursie, și să ofere un cadru în care acești micuți să se simtă în siguranța și susținuti,” ne spunea Dragoș Vlăsceanu, unul din organizatori.  

”Mișcare și dezvoltare pentru copiii cu autism” este un proiect derulat de ”Asociația Start pentru Autism” și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

About The Author

Related posts