Breaking News
Cum se sortează cutiile de ambalaje pentru a recicla cartonul?
Cum se sortează cutiile de ambalaje pentru a recicla cartonul?

Cum se sortează cutiile de ambalaje pentru a recicla cartonul?

Ambalajele din carton sunt realizate din fibre de celuloză. Cartonul nu conține deloc componente toxice, cu alte cuvinte, este perfect reciclabil. Dar, asta nu se poate face însă, la infinit!

Atenție, atunci când vrei să apelezi și tu la reciclare carton, cutiile mari de ambalaj, care provin de exemplu, de la aparatele electrocasnice sunt considerate prea voluminoase atunci când nu sunt rupte bucăți. Deci ar fi bine să le pui în pubela specială pentru carton, rupte în bucăți.

Pe cât posibil, ar fi bine să se țină cont de următoarele sfaturi:

Deoarece cartonul nu poate să fie reciclat la infinit, cel mai bine ar fi să se evite utilizările inutile de carton și să se opteze cât mai  mult pentru carton reciclat.

Astfel că, dacă vrei să te muți de exemplu și ai nevoie de multe cutii de carton, cel mai bine ar fi să mergi la supermarketuri, la magazinele din apropiere cu jucării sau produse electrocasnice, etc. și să îi rogi să păstreze cutiile mari de ambalaje pentru tine.

De asemenea, se pot folosi pentru mutare și cutii din plastic, care sunt mai ecologice și mai rezistente decât cartonul.

În general, cel mai bine ar fi să se evite în viața de zi cu zi produsele care sunt supraambalate și să se favorizeze ambalajele mai mari, deoarece sunt cele care  generează proporțional  mai puține deșeuri de ambalaje.

Sfaturi:
– Nu rupe cutiile pe care le despachetezi: cele care nu vor fi pliate și apoi aruncate pot fi refolosite pentru depozitare, de exemplu.

– De asemenea, se poate, prin anunțuri, să donezi cutiile pe care nu le mai folosești cui are nevoie de ele pentru depozitare sau mutare.

Cum să arunci produsele din carton?

Cutiile de carton trebuie să fie curate (pot fi pătate, dar nu înmuiate), golite de conținutul lor (în special bule de polistiren), desfăcute și apoi aplatizate.

Ce avantaje are reciclarea?

Hârtia și cartonul recuperate sau reciclate pot reprezenta în jur de aproape 60% din materia primă utilizată. Cartonul poate să fie utilizat la fabricarea de prosoape de hârtie, la ambalaje și hârtie pentru scris.

Cutiile de carton pot fi reciclate de zece ori înainte ca fibrele să înceapă să slăbească sau să devină mai fragile. Fiecare tonă de ambalaj din carton reciclat te va ajuta astfel să economisești numai puțin de 2,5 tone de lemn.

About The Author

Related posts