De astăzi, funcționează UPU în noul spital din Mioveni!
De astăzi, funcționează UPU în noul spital din Mioveni!

De astăzi, funcționează UPU în noul spital din Mioveni!

De astăzi, funcționează UPU în noul spital din Mioveni! Potrivit declarațiilor primarului Ion Georgescu, va urma în curând să fie mutată secția de Nou Născuți, în decembrie urmând să fie finalizată mutarea din vechea clădire a tuturor celorlalte secții.

“Astăzi s-au deschis Urgențele la Spitalul Orășenesc Mioveni, după programul pe care l-am anunțat din septembrie. Am respectat procedurile de la A la Z. Cred că săptămâna viitoare se va muta toată secția de neonatologie de la Călinești și până pe 15 decembrie toate secțiile actuale ale spitalului se vor muta în casă nouă.  Actul medical este al conducerii spitalului și al Consiliului de Administrație. Din ianuarie se vor ocupa celelalte posturi de medici și asistenți, prin concurs. Estimez că din iulie-augusut 2020 noul spital va funcționa la capacitate maximă”, ne-a declarat primarul Ion Georgescu.

Noul spital – singurul de stat construit de la zero în România în ultimii 30 de ani! – are şase etaje, cu secţii de Medicină internă – compartimente Medicină Internă, Gastroenterologie, Cardiologie, Neurologie, Diabet zaharat – Nutritie și Boli metabolice, Endocrinologie, Secția Pediatrie, Secția Chirurgie Generală – cu compartimentele Chirurgie Generală, Urologie, ORL, Chirurgie Vasculară, Ortopedie și Traumatologie, Secția Obstetrică-Ginecologie, Secția Recuperare, medicină fizică și balneologie, compartiment Neonatologie, compartiment de Cardiologie și Radiologie intervențională, compartiment ATI, compartiment Primiri Urgențe, compartiment Imagistică Medicală, spitalizare de zi, precum și spaţii auxiliare cu birouri, farmacie.

Aparatura din noul spital de la Mioveni este una de top, având de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă. Pe partea de imagistică, rezultatele vor fi comunicate instantaneu pacienţilor.

În total, spitalul are 250 de paturi. Iar fiecare dintre aceste paturi este de ultimă generaţie, având câte 80 de funcţii. Cât despre Unitatea de Primiri Urgenţe, aici vor putea fi preluate patru maşini de salvare simultan în caz de cod roşu de accidente.

About The Author

Related posts