DEZVĂLUIRI: De fapt au anulat achiziția cu dedicație, pentru firma dinainte câștigătoare, care trebuia să organizeze paranghelia
DEZVĂLUIRI: De fapt au anulat achiziția cu dedicație, pentru firma dinainte câștigătoare, care trebuia să organizeze paranghelia

DEZVĂLUIRI: De fapt au anulat achiziția cu dedicație, pentru firma dinainte câștigătoare, care trebuia să organizeze paranghelia

Anul acesta spectacolele de Zilele Câmpulungului se organiza sub evenimentul Concert 500 – Zilele municipiului Câmpulung din cadrul proiectului Câmpulung 2021, Capitala Scrisului Românesc.

În cadrul procedurii de achiziție au participat două firme ale căror oferte nu au fost conforme raportat la cerințele solicitate prin caietul de sarcini și fișa de date. Din acest motiv procedura a fost anulată în conformitate cu prevederile legale în vigoare, spune primăria Câmpulung printr-un comunicat de presă pe care nimeni nu și l-a asumat să îl semneze sau să organizeze o conferință de presă prin care să anunțe câmpulungenii de anularea evenimentului și cineva să mai și răspundă la întrebările jurnaliștilor.

După 22 de ani în care s-au organizat de la an la an mai puțin în pandemie Zilele municipiului Câmpulung, noul primar a distrus tradiția! Simplu. Anul acesta ar fi fost organizate 3 zile.

DEZVĂLUIRI: De fapt au anulat achiziția cu dedicație, pentru firma dinainte câștigătoare, care trebuia să organizeze paranghelia.

  • Miza: 639.625 lei, fără TVA din banii bugetului local adică de vreo 4 ori mai mult decât cea mai mare sumă alocată vreodată pentru un astfel de eveniment. Culmea că au fost montate și două scene cu instalațiile aferente iar în fața publicului au apărut nume mari. Regretata Mărioara Murărescu aducea cei mai mari interpreți de muzică populară din România.
  • Cea mai mare parte din sumele suportate pentru Zilele Câmpulungului erau din sponsorizări.
  • Pentru acest eveniment până și modalitatea de atribuire a fost schimbată și anume de procedură internă proprie. Deci organizarea acestui eveniment nici nu a fost luată în calcul să fie aprobată de Consilierii Locali cum s-a întâmplat din anii 1999 până în 2021.
  • Ofertele pentru selectarea firmei organizatoare pentru evenimentul din 23 Iulie se deschideau pe 21 Iulie. Câștigătorul se știa dinainte, altfel ar fi fost imposibil ca firma să realizeze evenimentul în 48 ore. Plus că programul era anunțat dinainte.
  • Termenul de depunere a ofertelor – 21.07.2021 ora 10.00 și deschiderea ofertelor – 21.07.2021 ora 10.30.
  • A fost făcut un precontract cu cântăreții pentru că la data de 19 iulie a fost făcut public programul.
  • În dimineața zilei de 21 iulie la stadionul Câmpulung au sosit componentele pentru scenă și o echipă tehnică, adică înainte de termenul limită anunțat pentru licitație
  • Concertele ar fi costat 341.250 lei fără TVA.
  • Voiau să dea 30.000 lei pe focul de artificii. La firmele de profil, spectacolul pirotehnic costă vreo 7000 lei pachetul “Gold”, cel mai spectaculos, plus transport și cazare pentru 2-3 persoane.
  • Anunțul pentru licitație a dispărut de pe site-ul primăriei Câmpulung, dar a rămas emisiunea lui Mircea Badea de la Antena 3.

sursa foto – Muscel TV

About The Author

Related posts