DGASPC Argeș participă la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenta Socială

DGASPC Argeș participă la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenta Socială

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) organizează Gala Naţională a Excelenţei în Asistenta Socială – ediţia a VII-a cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale. Evenimentul va avea loc pe 17 martie 2020, la Ateneul Român şi va fi găzduit de Andreea Marin.

”Va fi, cu siguranţă, o zi încărcată de emoţie pentru toţi colegii din ţara, care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu sensibil, complex şi în care responsabilitatea este uriaşă. De altfel, e singurul eveniment naţional ce recompensează performanţa acestor oameni dedicaţi acestei profesii şi care fac din activitatea lor zilnică nu doar un loc de muncă, ci un mod de a se dedica trup şi suflet oamenilor care au nevoie de sprijin. Activez în acest domeniu de 22 de ani şi vă pot spune, cu mâna pe inima şi cu toată responsabilitatea, că dacă nu ai chemare, nu poţi face faţă. Asistenţa socială e dedicare, vocaţie, menire. Cine nu se regăseşte în nobila misiune de a face bine, zi de zi, de a fi sprijin pentru oamenii care se află în imposibilitatea de a se ajuta singuri, cu siguranţă nu va reuşi să lucreze în acest domeniu. E o profesie discretă, dar în care mai presus de orice, omenia, empatia, capacitatea de a fi disponibil în orice moment sunt calităţi impetuos necesare. Şi, dacă reuşeşti să întruneşti aceste calităţi, la un moment dat devii conştient că a fost modul divin de a-ţi împlini menirea pe acest pământ. Să fii de folos celor năpăstuiţi e o şansă, dar mai ales, un privilegiu”, a declarat Nelida Ghiţulescu, preşedinte al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România – filiala Argeş.

DGA.jpg

Personal, îmi doresc să se găsească o cale de a le arăta oamenilor, în general, că rolul asistentului social este nu doar util, ci, mai presus de orice, unul nobil.

a declarat Nelida Ghiţulescu, preşedinte al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România – filiala Argeş.

,,În acest an, au fost făcute 435 de nominalizări, la 18 secţiuni, pentru aceasta competiţie. Startul votului a fost dat pe 17 februarie 2020 şi se va încheia pe 24 februarie 2020. Va fi premiată activitatea de anul trecut în domeniul asistenţei sociale, iar pe lângă instituţiile şi oamenii care lucrează efectiv în acest domeniu, publicul are ocazia de a vota şi personalităţile care au susţinut cel mai activ subiectele de interes social, fie că sunt jurnalişti sau politicieni.
Acest eveniment este unul aşteptat cu multă emoţie. Vor fi, laolaltă, asistenţi sociali, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, politicieni precum şi jurnalişti implicaţi în campanii sociale la nivel central şi local. Aşadar, putem spune că este o gală despre noi, asistenţii sociali, dar şi despre toţi aceia care, prin activitatea lor, au susţinut proiecte ce au venit în sprijinul nostru, precum şi al comunităţii din care aceştia provin.
În acest context, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş se află pe lista celor nominalizaţi în vederea obţinerii unui premiu, la secţiunea „Premiul instituţia anului”. Este o onoare pentru noi, dar şi o responsabilitate. Şi am convingerea că fiecare om care lucrează în această echipă minunată, simte o mândrie, în acest sens, dar mai mult decât orice, are sentimentul că munca să nu a fost şi nu este în zadar”, a declarat Iuliana Matei, director general adjunct DGASPC Argeş.

DGA3.jpg
 De asemenea, la secţiunea, ”Premiul pentru întreaga carieră”, a fost nominalizat Adrian Macovei, director al DGASPC Argeş. 

,,De asemenea, la secţiunea, ”Premiul pentru întreaga carieră”, a fost nominalizat Adrian Macovei, director al DGASPC Argeş, omul care, fără a spune vorbe mari, şi-a dedicat viaţa acestei nobile profesii. Cei peste douăzeci de ani de activitate în cadrul Direcţiei îl recomandă, cu prisosinţă, pentru a obţine un premiu la categoria la care a fost nominalizat. Avem şi alţi colegi care se află în cursa pentru a obţine premii şi la alte categorii, ceea ce nu ne face decât să ne bucure enorm, mai ales dacă ţinem cont de faptul că, ceea ce trăim astăzi în domeniul asistenţei sociale, este un vis devenit realitate. Cu ani în urmă, s-a pornit la drum pentru a schimba lucrurile în interesul acelora care au nevoie de sprijin şi nu a fost deloc uşor.

DGA1.jpg
 Cel mai greu a fost să luptăm cu idei preconcepute, cu o legislaţie învechită şi să trecem dincolo de bariere. Deşi e loc de mai bine, acum, când lucrurile s-au schimbat, putem spune că e o luptă câştigată. Şi e meritul nostru al tuturor, al celor care au îndrăznit să viseze şi să facă totul pentru a trece dincolo de oprelişti ce păreau de netrecut. Cel mai important, însă, e să nu uităm că lucrăm cu oameni, în interesul oamenilor 

Aşadar, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială e acel moment din an când oamenii pot mulţumi unui asistent social. Măcar pentru simplul fapt că această profesie există!”, a precizat Iuliana Matei, director general adjunct DGASPC Argeş.

About The Author

Related posts