E jale cu bugetul! Aduce atingere cetăţenilor judeţului Argeș
E jale cu bugetul! Aduce atingere cetăţenilor judeţului Argeș

E jale cu bugetul! Aduce atingere cetăţenilor judeţului Argeș

E jale cu bugetul! Aduce atingere cetăţenilor judeţului Argeș. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a acuzat ieri guvernarea, care, prin sumele alocate – spune el – condamnă Argeșul la subdezvoltare. 

„Suntem puși pe bună dreptate în situația de a fi criticați că infrastructura rutieră este afectată. Am întocmit referate de necesitate, am realizat proiecte cu finanțare europeană… Necesarul nostru ar fi fost de 162 milioane lei. Din păcate, sumele puse la dispoziție de către Guvern sunt cu mai puțin de 80 milioane lei. 31 milioane lei constituie sumele de echilibrare, ceea ce reprezintă mai puțin de 50% din ce ar fi trebuit. Ne vedem văduviți de peste 40 milioane lei la buget față de anul 2020. Am solicitat parlamentarilor de Argeș inițiative privind sumele necesare. Am făcut peste 720 de amendamente pentru judeţ. Actualul buget are o componentă care aduce atingere Consiliului Judeţean și cetățenilor Argeșului. Avem de-a face cu acordarea preferențială a unor sume de bani pentru alte județe” – a spus Ion Mînzînă.

,,Nu credeam că e catastrofa așa mare pentru Argeș. Le „mulțumesc” aleșilor PNL și USR din Argeș că nu au susținut amendamentele pentru judeţ! Între 2016 şi 2020 au fost cele mai multe fonduri pentru județul Argeș. A arătat acest lucru o gândire responsabilă, au fost lăsate la o parte elementele care țin de politica de joasă condiție. Ne trebuie cel puțin 7 milioane lei pentru DGASPC Argeș, 5 milioane pentru Cetatea Poenari, 40 milioane lei pentru Spitalul Județean… Să încercăm să facem măcar ce ne-am propus!”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Argeș, Ion Mînzînă.

About The Author

Related posts