Edilul care nu a transformat primăria în recuperatoare de taxe şi impozite pentru salarii

Edilul care nu a transformat primăria în recuperatoare de taxe şi impozite pentru salarii

Edilul care nu a transformat primăria în recuperatoare de taxe şi impozite pentru salarii! Mai rar acest lucru în Argeș, drept dovadă unele primării s-au blocat cu banii pentru salarii la începutul anului.

Deşi majoritatea salariilor angajaţilor bugetari au crescut semnificativ de la începutul acestui an, Virgil Baciu, primarul comunei argeşene Corbi, a refuzat să mărească salariile angajaţilor din aparatul propriu al Primăriei, luând decizia, de comun acord cu consilierii locali, ca banii pentru măriri salariale să fie folosiţi în schimb pentru investiţii în comună.

După cum a declarat primarul Virgil Baciu, pentru ziarul Adevărul:

„Ideea de a nu mări salariile a venit din nevoie, din lipsa banilor. În 2017, aveam un buget pentru salariile din Primăria Corbi de aproximativ 900.000 lei, iar în 2018 bugetul a fost de 1,9 milioane lei, s-a dublat. Am văzut însă că bugetul nostru pentru dezvoltare s-a diminuat spre aproape deloc. Dacă mai operam şi creşterea salarială pe 2019, ne transformam în cei care stăm să luăm taxe şi impozite şi să ne dăm salarii, altceva nu mai aveam ce face. Mărirea salarială ar fi fost undeva la 17-20%, asta însemna undeva la 400.000 lei. Pentru un buget precum cel al comunei Corbi e mult. Noi când avem 4-500.000 lei ne gândim să mai asfaltăm un kilometru de drum”.

 

About The Author

Related posts