Fabrica Adient din Piteşti vizitată de Ambasadorul Cehiei la Bucureşti, Excelența Sa Vladimir Valky
Fabrica Adient din Piteşti vizitată de Ambasadorul Cehiei la Bucureşti, Excelența Sa Vladimir Valky

Fabrica Adient din Piteşti vizitată de Ambasadorul Cehiei la Bucureşti, Excelența Sa Vladimir Valky

Ambasadorul Cehiei la Bucureşti, Vladimir Valky, a vizitat, marţi, 11 aprilie, fabrica de tapiţerie pentru scaune auto Adient din Piteşti, cea mai mare fabrică de acest tip din Uniunea Europeană și unul dintre cei mai mari angajatori din județul Argeș.

În timpul vizitei sale, Ambasadorul Vladimir Valky a urmărit întregul proces de producţie al tapițeriei scaunelor auto şi a fost impresionat de înaltul nivel tehnologic al producţiei din fabrica Adient.

Datorită preocupării constante de a facilita relaţii de cooperare între companiile din România şi cele din Cehia precum şi a potenţialului existent în regiune, Ambasadorul Vladimir Valky a dat asigurări că va reveni în Arges pentru a-şi aduce contribuţia la stabilirea unor noi parteneriate româno-cehe, pe exemplul de succes văzut la Adient Pitești.

Costin Trîmbițașu, directorul fabricii Adient Pitești a declarat că vizita Excelenței sale domnul Ambasador al Cehiei la București este un eveniment marcant pentru fabrica pe care o conduce: “Vizita Ambasadorului Valky ne onorează şi în acelaşi timp vine să confirme şi să întărească valoarea Adient ca angajator de marcă din Pitești și din întreaga regiune. Colaborarea cu furnizori strategici din Cehia sprijină demersurile de dezvoltare a activității companiei noastre, oferindu-ne posibilitatea de a ne extinde capacitatea de producție și implicit să creăm noi locuri de muncă.”

Fabrica Adient din Piteşti are în prezent 1850 de angajaţi şi se află în plin proces de recrutare a 200 de tapițeri, ca urmare a planului de extindere a capacității de producție.

Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5500 de angajaţi și deţine 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploiești (tapițerii), Pitești (tapițerii).


Adient este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, produce și livrează scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. De la sisteme complete până la componente individuale, expertiza se reflectă în fiecare pas al procesului de fabricare a scaunelor auto. Abilitățile integrate, in-house, permit luarea produsului de la etapa de cercetare și design, urmărirea pe întreg procesul, până la proiectare și fabricare – iar rezultatul finit se regăsește în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

Adient (NYSE:ADNT) şi-a anunțat debutul ca o corporație independentă, listată la bursă, prin finalizarea separării de Johnson Controls International în data de 31 octombrie 2016. Acțiunile companiei sunt listate la New York Stock Exchange sub simbolul “ADNT.” Desprinsă din Johnson Controls Automotive Seating, Adient se poziționează ca lider în industria producției de scaune auto la nivel global.

Președintele și CEO-ul companiei este R. Bruce McDonald. Acesta a declarat, în ziua în care a fost fondată Adient: “Misiunea noastră este să fim furnizorul de scaune auto, de talie mondială, a cărui poziție de lider de piață se datorează costurilor, calității, execuției și satisfacției oferite clienților. Ne vom dezvolta abilitățile pentru a determina creșterea industriei, atât în segmentul auto, cât și dincolo de aceasta.”

În calitate de companie independentă, Adient are în vedere creșterea investițiilor în produse și tehnologii inovatoare, aliniate cu tendințele precum pilotarea autonomă, electrificarea, scaune ușoare care ocupă puțin spațiu, precum și personalizarea produselor și a capabilităților oferite de o mașină. Adient are în vedere exploatarea oportunităților oferite de piețele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.

About The Author

Related posts