Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Fost primar din Argeș, judecat pentru un prejudiciu de peste 8 milioane de euro
Fost primar din Argeș, judecat pentru un prejudiciu de peste 8 milioane de euro

Fost primar din Argeș, judecat pentru un prejudiciu de peste 8 milioane de euro

Fost primar din Argeș, judecat pentru un prejudiciu de peste 8 milioane de euro. Este vorba despre primarul de la Bradu, Costel Zamfir cel care a fost retrimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție! Procurorii îl acuză pe fostul edil de comiterea infracțiunii abuz în serviciu, după ce retrocedat ilegal peste un milion de metri pătrați de teren.

„După reluarea urmăririi penale și efectuarea actelor de urmărire penală necesare pentru remedierea neregularităților constatate, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Inculpatul Zamfir Costel, în calitățile menționate mai sus, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce decurgeau din funcția de președinte al comisiei locale de fond funciar, în perioada iunie 2000 – mai 2007, ar fi încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafețe de teren situate pe raza teritorial – administrativă a comunei Bradu, județul Argeș (lângă autostrada București – Pitești).

Toate suprafețele de teren retrocedate (ce însumează 1.508.903 mp) ar fi fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.

În acest sens, inculpatul ar fi întocmit înscrisuri oficiale ori ar fi alterat astfel de înscrisuri care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate prin încălcarea dispozițiilor Legii nr.18/1991, în sensul inexistenței dreptului la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate ori cu privire la nerespectarea amplasamentelor” se arată în comunicatul DNA.

Prejudiciu de peste 8 milioane de euro

În urma retrocedărilor „la etaj” făcute de fostul primar Costel Zamfir, prejudiciul se ridică la peste 8 milioane de euro.

„Prin acțiunile sale, inculpatul Zamfir Costel ar fi cauzat producerea unei pagube materiale în cuantum total de 26.390.412 lei (echivalentul a 8.404.590 euro) sau vătămarea intereselor legitime persoanelor care dețineau un titlu de proprietate valabil.

În cauza, nu au fost dispuse măsuri asigurătorii în cauză în vederea reparării pagubelor produse prin infracțiune întrucât în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că inculpatul Zamfir Costel nu deține în proprietate bunuri mobile sau imobile” se mai arată în comunicatul procurorilor.

Dosarul retrimis procurorilor DNA în noiembrie 2019

Dosarul în care fostul edil este acuzat a fost refăcut de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Pitești. Magistrații de la Tribunalul Argeș au decis în noiembrie 2019 restituirea cauzei către DNA, iar în urma apelului formulat de juridiciariști, Curtea de Apel Pitești a păstrat decizia.

„Precizăm că, anterior, în etapa procesuală a camerei preliminare, prin încheierea din data de 19 septembrie 2019, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeș, definitivă prin încheierea din data de 30 ianuarie 2020, pronunțată de judecătorii de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel Pitești, s-a dispus restituirea prezentei cauze la Serviciul teritorial Pitești. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș” potrivit DNA.

About The Author

Related posts