Ce partid veți vota la următoarele alegeri?

PSD
PNL
USR/PLUS
PMP
PRO ROMANIA
ALDE

Fundaţia „Conservation Carpathia” – un proiect la un pas de finalizare

Fundaţia „Conservation Carpathia” – un proiect la un pas de finalizare

Fundaţia „Conservation Carpathia” – un proiect la un pas de finalizare. Rezultatele finale ale proiectului „Elaborarea planului de management al Ariei protejate Râul Târgului-Argeşel-Râuşor” au fost prezentate de Fundaţia „Conservation Carpathia”, într-o sală de conferințe din Lereşti, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Argeş, ai primăriilor Lereşti, Rucăr şi Valea Mare-Pravăţ, de la Garda Forestieră, Jandarmerie, Salvamont Câmpulung, obşti de moşneni şi ocoale silvice.

Directorul tehnic Mihai Zotta a fost cel care a oferit amănunte despre proiect. În luna iulie 2019 planul de management va fi trimis către Ministerul Mediului pentru aprobare, urmând ca ANANP să asigure implementarea măsurilor.

Situl Natura 2000 Râul Târgului – Argeșel – Râușor ROSCI0381 are o suprafață de 13.213 ha și se întinde în procent majoritar pe raza localităților Rucăr 14%, Valea Mare Pravăț 22%, Lerești 45%, Albeștii de Muscel 12%. În procent mult mai mic, situl acoperă localitățile Nucșoara, Zărnești și Bughea de Sus.

Zona a fost desemnată de sit Natura 2000 în anul 2014 datorită importanței valorii naturale a pădurilor de fag, precum și datorită speciilor rare, protejate, de faună și floră. Zona este și un important coridor ecologic pentru carnivore mari și erbivore.

About The Author

Related posts