Iată că se poate! Încă o investiţie importantă a fost finalizată la Schitu Goleşti!

Iată că se poate! Încă o investiţie importantă a fost finalizată la Schitu Goleşti!

Iată că se poate! Încă o investiţie importantă a fost finalizată la Schitu Goleşti!

Pe lista investiţiilor din ultimul an a administraţiei comunei Schitu Goleşti, au fost trecute o serie de lucrări menite să aducă localitatea la un nivel ridicat.

Printre investiţiile din 2019 din Schitu Goleşti, edilul Vasile Tudorel Miriţă a bifat reabilitarea Căminului Cultural în comuna Schitu Goleşti, sat Schitu Goleşti, valoare 826.260 lei, reabilitarea şi modernizarea clădirii social- culturale Lăzăreşti, valoare 50.000, extinderea alimentării cu gaze în satele Schitu Goleşti, Lăzăreşti şi Valea Pechii, valoare 250.000 lei, extindere alimentare cu gaze în Valea Neagră şi Loturi, valoare 30.000 lei, retea de canalizare menajera si statie de epurare in comuna Schitu Golesti, valoare 7.967.000 lei sau canalizare menajeră în comună, valoare 90.000 lei.

Nu în ultimul rând, primarul Vasile Tudorel Miriţă, şi Consiliul Local, au avut în vedere şi un pod în satul Valea Pechii. Lucrarea la podul peste Valea Poienarilor, pe DC 43 în punctual Costea, satul Valea Pechii,a fost demarată în urmă cu 6 luni şi jumătate, iar pe 18 octombrie, cu două săptămâni înainte de data la care era prevăzută finalizarea lucrării, podul a fost inaugurat.

Primarul Vasile Tudorel Miriţă, a invitat consilierii locali, dar şi salariaţii primăriei, constructorul, dar şi locuitorii din zonă, beneficiarii lucrării, la podul peste Valea Poienarilor, la inaugurare, pentru că societatea care a câştigat lucrarea a dus la bun sfârşit proiectul, astfel că o nouă investiţie este dusă la bun sfârşit.

”Avem plăcerea de a reda în folosinţă şi a repune în circulaţie podul peste Valea Poienarilor, situat în comuna Schitu Goleşti, satul Valea Pechii. Acest pod este situat pe DC 43, cel mai lung drum comunal, care porneşte din DN 73 merge pe Strada Bisericii, pe podul de la Valea Pechii peste Râul Târgului, traveresează satul Valea Pechii, ajungem în acest punct şi mai departe Valea Neagră, zona Muscel, satul Loturi şi se închide în DJ738 care merge la Poienarii de Muscel. Aici a fost un pod care era construit în anul 1999, cu sarcină maximă admisă de 1,5 t., şi au fost probleme de circulaţie. Anul trecut spre exemplu, a fost un accident în zona Pescăreasa, traficul a fost deviat prin această zonă, şi traficul pe DC 43 s-a aglomerat şi o maşină mare nu a mai putut trece pe acest pod şi preţ de mai bine de două ore şi poliţia şi noi primăria am încercat să descongestionăm traficul pentru a se putea relua circulaţia. Pe de altă parte, acel pod nu permitea circulaţia maşinilor cu gabarit mare, vorbesc de autospeciala de pompieri, cea de gunoi menajer, în general masini de trafic greu. Cu această ocazie, acest drum comunal de 5 km, are un acces asigurat de la intrarea din DN 73 până la DJ 738. Eu vreau să mulţumesc, şi o să încep cu constructorul, pentru că, iată firma METABET a reuşit să execute acest pod în condiţii de calitate şi cu respectarea tuturor fazelor determinante din proiect cu două săptămâni  înainte de termenul de execuţie. De asemenea vreau să adresez mulţumiri Consiliului Local, şi aici vreau să menţionez că acest pod s-a realizat cu sume provenind din bugetul local. Suma care se plăteşte executantului este de 772.000 lei. Vreau să le mai mulţumesc locuitorilor din această zonă pentru că, pe timpul şantierului, vorbim de şase luni şi jumătateau fost nevoiţi să folosească o rută ocolitoare pe care am realizat-o în paralel cu râul”, a fost cuvântul adresat de primarul Vasile Tudorel Miriţă la inaugurarea acestui pod.

După cuvântul adresat de edilul localităţii, a urmat o slujbă religioasă oficiată de preoţii din comună, urmată de sfinţirea lucrării. Apoi, după tăierea panglicii, a fost spartă o şampanie, astfel că inaugurarea odată făcută, locuitorii din Valea Pechii se pot bucura de această nouă investiţie.

About The Author

Related posts