Iată cum vor arăta totemurile de la intrarea în Schitu Golești!

Iată cum vor arăta totemurile de la intrarea în Schitu Golești!

Comuna Schitu Golești va avea în curând totemuri. Acestea vor fi amplasate la intrările în localitate pe DN73. Pentru că nu sunt încă gata în foto găsiți modelul 718, după care vor fi făcute totemurile pentru Schitu Golești. Inițiativa îi aparține primarului Vasile Tudorel Miriță, fiind prima localitate de pe DN 73 care va avea astfel de totemuri.

Schitu Golești este o comună în județul Argeș, Muntenia, România, formată din satele Burnești, Costiță, Lăzărești, Loturi, Schitu Golești (reședința) și Valea Pechii. 13 km sud de Câmpulung Muscel. Se află pe șoseaua spre Pitești și are 3 biserici: 1 ortodoxă și 2 evanghelice.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Schitu Golești se ridică la 4.679 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 4.986 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români(82,6%), cu o minoritate de romi (15,09%). Pentru 2,27% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (89,38%), dar există și minorități de creștini după evanghelie (3,38%), penticostali (2,35%) și evanghelici (2,01%). Pentru 2,33% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

About The Author

Related posts