Ion Georgescu: ,,Eu nu sunt răul, eu sunt cel care vă păzesc, cel care vă finanțez”

Ion Georgescu: ,,Eu nu sunt răul, eu sunt cel care vă păzesc, cel care vă finanțez”

La Mioveni s-au organizat mai multe întâlniri unde s-au discutat și proiectele de investiții și despre planurile de dezvoltare ale comunității în acest exercițiu bugetar. La această dezbatere au participat conducerile și o parte dintre angajații societăților subordonate Consiliului Local.

Primarul Ion Georgescu a avut un discurs destul de dur în fața celor prezenți deoarece în anul 2020 vrea servicii de calitate din partea angajaților, motivând că edilul este cel care răspunde în fața populației pentru tot ce se întâmplă.

,,Eu nu sunt răul, eu sunt cel care vă păzesc, cel care vă finanțez, cel care stau în spatele vostru să văd ce aveți nevoie, nu vă las să greșiți. Este pentru prima dată în istoria orașului Mioveni în cei 20 de ani de când sunt eu la primărie, în care orașul Mioveni trece în anul 2020 cu 2,5 milioane de euro datorii către societatea Servicii Comunitare pentru Comunitate Mioveni. Dacă nu se făceau aceste sacrificii de sărbători nu se aprindea iluminatul public, nu erau nici gaze, intram în incapacitate de plată. Cum să fac bugetul când în 2019, trec anul cu 2,5 milioane de euro datorie, primesc o hărtie de la Fisc că primesc o mie de miliarde, adică 60% din impozitele care se colectează la București și se întorc la primărie, iar eu de aici trebuie să finanțez pe toată lumea. Cum să am încredere să constitui bugetul când eu sunt pe minus, anul trecut. Pe 8 ianuarie am primit 20 de miliarde lei în loc de 2,5 milioane de euro. De unde să am bani, vă rog să faceți economii. Mai am o speranță pe 9 februarie că lucrurile vor intra pe făgaș normal”, a declarat primarul Ion Georgescu.

Până la noi decizii și echilibrări financiare din partea statului, bugetul pentru 2020, creionat la nivelul veniturilor și cheltuielior anului 2019, include o serie de investiții importante pentru comunitate precum – finalizarea rețelei de gaze pentru cartierul Clucereasa, finalizarea Sălii Sporturlor Mioveni, finalizarea noului corp al grădiniței Campionii, reabilitare corp C al căminului de la Grupul Școlar, realizarea acoperișului tribunei stadionului, demararea proiectului și obținerea avizelor pentru șoseaua de centură a orașului, noi investiții la spital, în dezvoltarea și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare, etc.

Ca și anul trecut, prioritatea va consta în finanțarea sănătății si serviciilor medicale, educației și culturii, funcționarea serviciilor publice din subordinea Consiliului Local.

About The Author

Related posts