La 100 de ani de România! Vă mai amintiți de revista “Cutezătorii”

La 100 de ani de România! Vă mai amintiți de revista “Cutezătorii”

La 100 de ani de România! Vă mai amintiți de revista “Cutezătorii”? Ce spun despre noi ultimii produsele românești ale copilăriei noastre?

La această întrebare au încercat să răspundă organizatorii proiectului 100 de obiecte de design românesc din 100 de ani. Aceștia au reușit să ne aducă din nou anii tinereții, amintindu-ne de Festivalul Mamaia și de muzica de pe vinilurile Electrecord, ceasurile Optimef, bibelourile de porțelan de pe televizor sau de jucăriile cu care ne jucam prin anii ’70.

“Cutezătorii” a fost o revistă săptămânală pentru copii și adolescenți, apărută prin anul 1967, în perioada României comuniste. Ultimul număr a apărut pe 21 decembrie 1989, cu o zi înainte de căderea regimului Ceaușescu. Revista a fost editată de „Consiliul Național al Organizației Pionierilor” – organizație comunistă a copiilor români de vârstă școlară (8-14 ani).

Puiu Manu este cel mai în vârstă desenator din lume aflat încă în activitate, dar și unul dintre cei mai prolifici autori de benzi desenate din Europa. A publicat în toate revistele pentru copii de pe piață, de la „Arici-Pogonici“, „Luminița“, „Cravata Roșie“ până la „Cutezătorii“.

About The Author

Related posts