La Cetăţeni este sau nu ales viceprimar???

La Cetăţeni este sau nu ales viceprimar???

Situaţia tensionată din comuna Cetăţeni nu pare să dispară, nici acum după ce la cârma localităţii a fost ales liberalul Claudius Ciobanu.

Dacă până la alegeri se bănuia că fostul primar Toader îi manipulează pe consilieri şi că toate hotărârile de consiliu se iau în funcţie de bunul plac al acelui primar, acum altă situaţie îi pune pe jar pe cei din Cetăţeni.

În cadrul şedinţei Consiliului Local, se duce o luptă acerbă pentru alegerea viceprimarului. Dacă în alte localităţi s-a trecut la treabă, se vede că e altă conducere, aici, nu se mişcă mai nimic, pentru că în cadrul C.L., consilierii stau să se certe.

Spre exemplu, la data de 22 iunie în cadrul şedinţei Consiliului Local s-a dat o hotărâre, numărul 5 din 2016, adoptată în şedinţa din 22 iunie cu un număr de 8 voturi din numărul total de 13 consilieri în funcţie, prin care de preciza că „se amână alegerea viceprimarului comunei Cetăţeni pentru data de 30.06.2016”.

La data de 30.06.2016 s-au întâlnit din nou consilierii locali din Cetăţeni şi la această dată, a fost dată hotărârea 5 din 2016 în cadrul căreia se precizează: „se alege în funcţia de viceprimar dl Ciurezu Mihai”, hotărâre adoptată cu un număr de 5 voturi din numărul total de 13 consilieri în funcţie.

Toate bune şi frumoase, numai că în procesul verbal încheiat la finele şedinţei, se menţionează: „pentru că rezultatul în cel de-al doilea tur nu s-a schimbat (aici se face referire la voturile pentru alegerea viceprimarului, s-au înregistrat 5 voturi Ciurezu Mihai, 4 voturi Minciună Ion Mugurel şi 4 voturi Rizoiu Valeriu), doamna consilier Enache Antonella Ninela propune amânarea şedinţei. Supusă la vot propunerea doamnei consilier a fost votată cu 9 voturi pentru şi 4 abţineri. Preşedintele de şedinţă propune amânarea adoptării hotărârii privind alegerea viceprimarului….”, se arată în procesul verbal al şedinţei de pe data de 30 iunie, fapt ce contrazice hotărârea din aceeaşi dată cum că ar fi fot ales viceprimarul.

Respectivul proces verbal are ataşată şi o hotărâre, numărul 6 din 2016, în care se menţionează: „se amână alegerea viceprimarului comunei Cetăţeni pentru o dată care va fi stabilită”. Hotărârea a fost adoptată în data de 30 iunie cu 9 voturi din totalul de 13 consilieri în funcţie.

Aşadar, la Cetăţeni, este sau nu viceprimar? Ce hotărâre trebuie să o luăm de bună, 5 sau 6, sau nciuna???

About The Author

Related posts