Notițele unor eroi argeșeni scrise pe front acum 100 de ani, prinse în filele unei cărți!
Notițele unor eroi argeșeni scrise pe front acum 100 de ani, prinse în filele unei cărți!

Notițele unor eroi argeșeni scrise pe front acum 100 de ani, prinse în filele unei cărți!

Notițele unor eroi argeșeni scrise pe front acum 100 de ani, prinse în filele unei cărți! Volumul se numește “JURNAL DE RĂZBOI – Mărturii din tranșeele întregirii României”, o carte coordonată de argeșeanul Dan Drăgoi, ce va fi lansată, duminică 12 august, la primăria Mioveni.

Lucrarea tipărită sub coordonarea poetului Dan Drăgoi și a fiului său Radu Drăgoi, la îndemnul ierarhului argeșean, reprezintă o incursiune în linia întâi a războiului povestită de doi eroi ai Primei Conflagraţii Mondiale: sublocotenent Gheorghe Bădescu din Slănic și sublocotenent Nicolae Șuța din Domnești.

,,Dan Drăgoi, cu al cărui scris m-am întâlnit prin anul 1978, a fost o mare surpriză pentru mine. Poemele pe care le-am parcurs, m-au dus cu gândul, că arta scrisului este nesfârșită și cu o imensă deschidere spre eternitate.

De la început l-am descoperit pe acest iubitor și scriitor de poezie, că are talent și că, după ce am schimbat câteva idei, am înțeles că are și o libertate mare de a primi inspirația ca natură și adevăr, fiind spiritul care visează, care este ca o melodie care ne încântă urechea,  trăind într-o rază de soare, rază care mereu mângâie Slănicul din Carpații Argeșului, de unde a răsărit în spațiul și timpul care aparțin omului și poetului, cum s-ar zice: om din copil vom face; apoi din om poet născând.

Gândirea lui Dan Drăgoi, care fierbe ca un cazan cuprins de jarul bucuriei în tumult, știe că datoria poetului este de a ridica evenimentele politice la rangul de evenimente istorice și că cele trei aspecte ale poetului adevărat sunt: umanitatea, natura, adevăratul realism și el simte, că dacă talentul nu-i nimic, trebuie ca cinstea lui să fie totul, Calinic Argeșeanul, Între umbre și lumini, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2017..

About The Author

Related posts