O elevă din Câmpulung premiată de Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei în Romania

O elevă din Câmpulung premiată de Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei în Romania

În perioada aprilie-mai 2017, s-a desfășurat concursul ” Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice”, ce face parte din proiectul cu același nume derulat în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017 de fundația TERRA Mileniul III, cu sprijinul financiar al Profi România, Ambasadei Olandei în România și Moore Stephen KSC.

lucrari-tinerii-ambasadoriElevii din clasele de gimnaziu, au confecționat materiale pentru susținerea unei campanii de conștientizare a opiniei publice (colegi, părinți, comunitatea locală) cu privire la cauzele și efectele încălzirii globale și a schimbărilor climatice cu care se confruntă întreaga planetă, constând în machete, tablouri, desene, jocuri, tricouri inscripționate, etc.

Școala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” din municipiul Câmpulung a participat cu mai multe lucrări realizate de elevi din clasele VI- VIII, coordonați de profesor Șuța Anișoara. Lucrarea elevei Mădălina Ioana Manole, din clasa a VIII-a, a convins juriul cu munca sa – un joc tip ruletă foarte ingenios, obținând premiul al II-lea. Tânăra a primit drept premiu o tabletă cu încărcător solar, tricou, reviste în domeniu.

Din cele 180 de lucrări, juriul a desemnat 19 finaliști

Gala de premiere s-a desfășurat în data de 8 iunie 2017, la Hotel Minerva București, în prezența Excelenței Sale, Stella Ronner Grubacic, Ambasadorul Olandei în România, Laura Constantin PR Asistant Profi Rom Food, Dumitra Mereuță – consilier al Ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, elevilor finaliști , profesorilor îndrumători și părinților.

Mădălina este la a IV-a participare la acest concurs, obținând de fiecare dată premii din ce în ce mai sus poziționate, demonstrând că este o elevă care înțelege foarte bine fenomenul schimbărilor climatice, modul în care poate să convingă comunitatea locală cu privire la implicațiile acestora și că poate fi un tânăr ambasador de succes în lupta cu schimbările climatice.

O felicităm pentru reușita ei și îi dorim să urmeze o carieră în domeniul Protecției mediului înconjurător, spune profesorul coordonator, Șuța Anișoara.

5 elevi de gimnaziu provenind de la școli din județele Galați, Botoșani, Teleorman, Sibiu și din Municipiul București au primit titlul de ambasadori onorifici ai luptei împotriva schimbărilor climatice în anul 2017.

 

About The Author

Related posts