O grupare specializată în traficul de persoane a fost destructurată!
O grupare specializată în traficul de persoane a fost destructurată!

O grupare specializată în traficul de persoane a fost destructurată!

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, au efectuat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi trafic de persoane.

La data de 13 august, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti şi împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, au efectuat o percheziţiei domiciliară, în comuna Teiu, din judeţul Argeş, pentru probarea activităţii infracţionale a 4 persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Din cercetări a reieşit că, în perioada august 2014 până în prezent, cele patru persoane ar fi racolat mai multe tinere, minore şi majore, de pe raza judeţului Argeş şi a municipiului Bucureşti, în vederea exploatării sexuale a acestora pe autostrada A1 şi în comuna Teiu. Tinerele ar fi fost în permanenţă supravegheate şi ameninţate, iar persoanele cercetate ar fi încasat în totalitate sumele de bani obţinute de către acestea, din practicarea prostituţiei. Din activitatea infracţională, membri grupării ar fi obţinut peste 50.000 de lei.

12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Piteşti pentru audieri. Patru dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş.

About The Author

Related posts