17.8 C
Campulung Muscel
luni, 8 august, 2022

O musceleancă își expune colecția de goblenuri. Talent și dăruire

Alte Știri

Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă invita să vizitați expoziția temporară ”Goblenul – artă, măiestrie și pasiune”, deschisă în perioada 08 – 31 August a.c. la Casa Memorială ”George Topîrceanu” din Nămăești.

Expoziția cuprinde o bogată și încântătoare colecție de goblenuri realizate cu mult talent de Maria Bragă, din comuna Stoenești.

Cele 37 de picturi cu acul, expuse într-un cadru ce le definește valoarea, au o tematică variată pornind de la naturi moarte, la peisaje, portrete ori teme religioase.

Vizitând expoziția aveți și posibilitatea de a afla mai multe amănunte despre tehnica goblenului.

Vă așteptăm cu mult drag!

*Putem compara arta goblenului cu pictura, dar aceasta este mult mai complică. Această artă s-a extins atât în mediul rural cât și cel urban, fiind o piatră de încercare a răbdării și a tehnicii. Acest tip de cusătură presupune multă muncă, este laborious prin definiție și mult mai greu decât orice altă cusătură, pentru că această tehnică presupune o cusătură ireproșabilă și de asemenea mai presupune o reproducere identică a desenului, o activitate laborioasă care necesită îndemânare, răbdare, uneori chiar simț artistic, iar după unii reprezintă o veritabilă terapie.

 

Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie