„Participanții la International Moot Court sunt semințele, speranța omenirii ca să putem trăi într-o generație în care legea forței se înlocuiește cu puterea de lege!”

„Participanții la International Moot Court sunt semințele, speranța omenirii ca să putem trăi într-o generație în care legea forței se înlocuiește cu puterea de lege!”

Echipa de elevi de la Carol I din Câmpulung, sau „echipa de aur”, a reprezentat România în cadrul International Moot Court competiţie adresată studenţilor la drept, cu precădere celor cu specialzare în drept penal internaţional. Chiar dacă elevii din Muscel nu au avut studii de specialitate, cu sprijinul avocatului Brânduşa Popescu şi al profesorului Laura Robe, cei opt elevi ai colegiului muscelean, au reuşit să fie de neînvins între participanţii din Europa.
Tinerii au participat în perioada 18-22 ianuarie la concursul internaţional pe teme de justiţie “International Moot Court” desfăşurat la Haga, în Olanda. Participarea a fost posibilă cu sprijinul Fundaţiei Olanda-România, a cărei preşedintă este fosta absolventă a şcolii muscelene Cristina Cristescu.
Aşa după cum au precizat atât avocatul Brânduşa Popescu, cât şi profesorul Laura Robe, cei opt elevi au fost supuşi unei competiţii dificile în cadrul căreia au avut de parcurs opt probe atât ca procurori, cât şi ca apărători. „Elevilor noştri li s-a recomandat să studieze dreptul pentru că sunt talentaţi. Toate aceste încurajări au venit din partea unor judecători care au dat sentinţe extrem importante pentru jurisprudenţa internaţională. Trebuie să menţionez că ceilalţi concurenţi învăţau în şcoli cu predare în limba engleză, unii fiind chiar vorbitori nativi”, a precizat Laura Robe.
Avocatul Brânduşa Popescu s-a arătat fericită că a avut posibilitatea să împărtăşească cu elevii de la “Carol I” această experienţă, dar şi că a putut să le insufle pasiunea pentru justiţie:“Curtea Penală Internaţională are un statut de instanţă globală care trebuie să-i identifice pe cei vinovaţi de crime de război şi de crime împotriva umanităţii şi să le aplice pedepsele corespunzătoare. Eu sunt foarte mândră de această echipă, şi dumneavoastră ar trebui să fiţi mândri”, a subliniat aceasta.

About The Author

Related posts