S-a decis! DN73 are termen de finalizare….

S-a decis! DN73 are termen de finalizare….

De mai bine de 4 ani, se toarnă covor asfaltic pe drumul ce leagă Piteştiul de Braşov şi trece printr-o centură ocolitore prin Câmpulung. În tot acest timp, drumul naţional a devenit coşmarul şoferilor, pentru că anul trecut au fost montate mai multe semafore, chiar dacă lucrările au fost sistate, deoarece constructorii care au subcontractat lucrările au intrat în faliment.

Reamintim faptul că lucrările au început la data de 19 mai 2014, iar în contract era prevăzut faptul că lucrările trebuiau finalizate în luna septembrie 2017. Valoarea contractului a fost de 275.864.055,6 lei fără TVA din care: Fonduri POIM (75%) – Guvernul României (25%), pentru cei 103,25 Km ce leagă judeţele Argeş şi Braşov.

În prezent nu mai sunt semafoare montate pe DN 73, până la Rucăr. În 2017 s-a lucrat foarte puţin la poduri şi podeţe, s-au montat indicatoarele, iar pentru că a venit frigul lucrările s-au oprit brusc.

De pe margine constructorii spun că nu şi-au primit banii de la firma AZVI SA – Straco care i-a contractat şi mulţi au ajuns în faliment din acest motiv. Unii dintre ei i-au acţionat pe cei de la AZVI SA- Straco, prin instanţele de judecată şi stau la rând pentru a recupera sumele pe care le-au investit în material de construcţii.

Într-un raport al CNAIR la începutul anului se specifică următoarele:

DN 73 13+000-42+850 PISCANI (AG)-CÂMPULUNG (AG) Modernizare
Perioada desfăşurării lucrărilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.12.2018.
Lucrările se execută numai pe timpul zilei, pe mai multe sectoare de drum de maxim 500 m fiecare, cu semnalizare rutieră corespunzătoare asigurată de constructorul S.C AZVI SA – STRACO S.R.L.

About The Author

Related posts