S-a deschis Târgul AGRO din Pitești

S-a deschis Târgul AGRO din Pitești

Astăzi, 9 mai 2019, a avut loc deschiderea AGRO Pitești – Târg de Echipamente, Utilaje Agricole și Produse Tradiționale. Este un eveniment devenit deja tradiție al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, ajuns anul acesta la cea de-a IV – a ediție, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș.

La eveniment au fost prezenți Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie din România, vicepreședintele Senatului României Șerban Valeca, vicepreședintele PSD Argeș Dan Manu, precum și alți reprezentanți ai administrației și mediului de afaceri.

Târgul AGRO PITEȘTI a reunit în parcarea Jupiter City Pitești o diversitate de expozanți – de la echipamente și utilaje agricole de ultimă generație (tractoare, combine, etc), echipamente și accesorii (cântare, uleiuri, soluții integrate de asigurare/finanțare oferite de bănci și societăți de asigurare) și până la produse agroalimentare tradiționale.

După deschidere, oficialitățile au vizitat standurile și au degustat produsele expuse de producătorii locali din Argeș.

Și Consiliul Județean Argeș are un stand expozițional la Târgul Agro Pitești. Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, instituții de cultură aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș, au organizat expoziții care prezintă aspecte din viața satului argeșean, de la costume populare autentice din lada de zestre a Argeșului, până la piese de etnografie.

„Târgul Agro Pitești este unul dintre cele cinci târguri care se organizează la nivel de țară. De la an la an, de la o ediție la alta, observăm o evoluție a modului de desfășurare a acestui târg, iar acest lucru se datorează Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, prin domnul președinte George Caval. Îi felicit pe organizatori și vă doresc succes în desfășurarea acestui târg” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

Ediția din acest an aduce, în premieră, în România, o secțiune dedicată mediului academic, în cadrul târgului fiind găzduite două conferințe ale Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Hidraulică și Pneumatică. Tot în premieră, în cadrul târgului, vizitatorii pot admira superbele exemplare din rasa Black Angus.

Agro Pitești se desfășoară în perioada 9-12 mai, pe o suprafață expozițională generoasă, cu acces facil atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori. Programul zilnic al evenimentului este între orele 09.00-18.00.
Duminică, de la ora 14.00, se va organiza o tombolă cu premii numeroase și extrem de atractive. Marele premiu, ca în fiecare an, constă într-un porc în viu.

About The Author

Related posts