Timpuri Noi, una dintre cele mai îndrăgite formații românești vine la Corbi

Timpuri Noi, una dintre cele mai îndrăgite formații românești vine la Corbi

În perioada 9-11 august, în comuna Corbi se desfășoară a II-a ediție a „Stonebird”, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. La „Stonebird” va concerta pe 9 august, în prima seară a festivalului, și trupa Timpuri Noi, una dintre cele mai îndrăgite formații românești.

De la înființarea din 1983 până în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă underground, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist. Trupa era interzisă la radio și tv, iar cluburile care îi găzduiau riscau să fie închise, după cum spunea Dan Iliescu într-un interviu radio în 1997.

După 1989 și căderea comunismului, Timpuri Noi începe să își facă loc în curentul principal al perioadei. Anii 1994 și 1995 sunt cei mai de succes pentru Timpuri Noi, trupa fiind descoperită și apreciată deopotrivă de media și de tineret.

Formația a fost prezentă la toate edițiile Festivalului Rock Bucureşti, având onoarea să deschidă recitalurile unor nume importante cum ar fi: Ian Gillan și Uriah Heep (1992), Asia și Scorpions (1993), Saxon, Paradise Lost și Jethro Tull (1994), Iron Maiden și Kreator (1995). Pe data de 20 mai 1994 Timpuri Noi este prima formație din România care apare unplugged într-un spectacol la Teatrul “Ion Creangă” din București (eveniment înregistrat și lansat apoi pe casetă).

În 1995 Timpuri Noi participă la Festivalul RockMania, de pe Stadionul Național, în care au cântat în deschidere pentru Eros Ramazzotti, Joe Cocker și Rod Stewart.

About The Author

Related posts