UPIT a început anul universitar cu 10.000 de studenţi

UPIT a început anul universitar cu 10.000 de studenţi

UPIT a început anul universitar cu 10.000 de studenţi şi cu cel mai înalt grad de încredere dat de ARACIS! La Universitatea din Pitești, noul an de studii 2018 – 2019 s-a deschis printr-o ceremonie organizată în noul corp al instituției de învățământ.

,,În acest moment, Universitatea din Pitești reprezintă un pol de stabilitate academică și de cercetare științifică. Creștem, ne dezvoltăm și oferim județului Argeș, cu toate localitățile sale, ceea ce este nevoie, adică resursă umană de calitate”, a declarat rectorul, dr. ing. Dumitru CHIRLEȘAN.

Sute de studenţi şi părinţi de boboci au participat la ceremonia de deschidere a noului an academic organizat de singura universitatea de stat din judeţ (UPIT – fondată în 1962). „Stabiliţi-vă ţinte cât mai înalte şi o să reuşiţi!”, în această cheie au fost rostite spiciurile oficiale unite de speranţa că (poate) va fi (mai) bine. „Succes şi drum bun în anul universitar 2018-2019!”, a fost salutul zilei de 1 octombrie în comunitatea academică din municipiul reşedinţă de judeţ.

,,Acum lucrurile sunt într-o continuă schimbare, fiecare dintre noi avem nevoie de un statut profesional solid, dar în acelaşi timp de o capacitate de a ne adapta şi de a învăţa permanent, prin facultate dar şi de la cei pe care îi întâlnim în drumul nostru, a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.

UPIT (Universitatea din Piteşti) a primit binecuvântarea de la ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. La ceremonial au fost prezenţi directori din ministerul de resort, diplomaţi ai unor ambasade străine, oameni de afaceri din judeţ, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, parlamentari etc.

 

About The Author

Related posts