8.5 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

Valea Avrigului, străjuită de patru vârfuri de peste 2.200m altitudine, cadrul ideal pentru un festival răcoros

Alte Știri

Valea Avrigului, străjuită de patru vârfuri de peste 2.200m altitudine, cadrul ideal pentru un festival răcoros. Făgăraș Fest a însemnat trei zile și două nopți pline de activități și aventuri în inima naturii, la poalele celor mai înalți munți din Carpații României.

O sărbătoare a naturii în care s-au derulat drumeții montane, tururi ghidate pe urmele animalelor, tururi botanice, sesiuni de urmărire a păsărilor, excursii la muzeul din localitate, o șezătoare cu povești inedite, o proiecție specială a filmului documentar „România Sălbatică” sau concerte sub clar de lună cu Taraful de la Vărbilău și trupa The Mono Jacks.

Prima seară de festival i-a avut drept gazde pe realizatorii filmului „România Sălbatica”, documentar câștigător al Premiului Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF 2021 și a cinci premii Gopo în 2022. Regizorul Dan Dinu si co-producătorul Cosmin Dumitrache au avut o sesiune de discuții cu iubitorii de natură la finalul proiecției care s-a desfășurat în aer liber.

Sâmbătă și duminică participanții au putut alege din multitudinea de experiențe în natură și despre natură, de la drumeții pe cărările de munte din zonă, la tururile ghidate despre animale, plante, păsări, activități pentru copii. Micii producători locali au adus rezultatul muncii lor, fiind prezenți cu bunătăți locale, dar și obiecte frumos meșteșugite.

Duminica a fost dedicată muzicii și tradițiilor locale. Pe scenă au urcat ansamblul folcloric „Hora de la Rusca”, Sebeșul de Jos, coordinator Elena Mangu, ansamblul „Doruleț” din Racovița, coregraf Corina Grecu, precum și ansamblul folcloric „Purtata Avrigului”, cu o tradiție de peste 50 de ani, coregrafi Andreea și Grigore Bulz. Cântecul popular a fost prezent prin tânăra interpretă Sara Stoișor și pasionații de folclor, George și Maria Farcaș.

 

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie