Verificări ale poliţiştilor pe Valea Argeşelului!

Verificări ale poliţiştilor pe Valea Argeşelului!

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtiești au acţionat pentru menţinerea ordinii publice, verificarea modului de organizare a pazei obiectivelor, verificarea mijloacelor de transport în comun şi autoturismelor, în contextul măsurilor specifice de limitare a răspândirii virusului Covid 19.

Aceştia au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.400 de lei.

În urma activităţilor, la punctele de lucru a două unităţi, ambele de pe raza comunei Boteni, au fost constatate nereguli, constând în lipsa analizei de risc sau neimplementarea măsurilor dispuse prin această analiză.

 În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 de lei, conform HG 301/2012, privind normele de aplicare ale Legii 333/2003 privind paza obiectivelor şi bunurilor,totodată fiind dispuse termene pentru remedierea deficienţelor constatate.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, pentru adresare de injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

Totodată, în cadrul activităţilor, a fost depistat un tânăr de 21 de ani, din Hârtieşti, care a tăiat fără respectarea normelor silvice 4 arbori, după care şi-a însuşit materialul lemnos.

Cantitatea şi esenţa materialului lemnos au fost stabilite de către un specialist silvic, acestea fiins de aproape 0,7 mc material lemnos din specia anine, care a fost predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Mihăeşti.

În urma verificărilor, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice.

About The Author

Related posts