VESTE BUNĂ! Au început lucrările de reabilitare la Policlinica din Câmpulung
VESTE BUNĂ! Au început lucrările de reabilitare la Policlinica din Câmpulung

VESTE BUNĂ! Au început lucrările de reabilitare la Policlinica din Câmpulung

VESTE BUNĂ! Au început lucrările de reabilitare la Policlinica din Câmpulung. Mai mult decât atât Policlinica va avea și un lift exterior. Prin vară, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Elena Lăsconi alături de consilierul pe probleme de sănătate, Andrei Aron a anunțat că începe reabilitarea Policlinicii din Câmpulung, ignorată de autorităţile trecute din planurile de reparaţii, în ciuda celor aproape şase decenii trecute de la construcţia ei.

Sprijinul oferit Câmpulungului, din partea Farmaciilor DONA, constând în 400.000 de lei, va fi folosit pentru reparaţiile parterului. Investiţie completată cu realizarea unui lift ale cărui costuri şi execuţie cad în sarcina unor colaboratori privaţi ai primăriei, care şi-au asumat acest angajament.

Din păcate, situaţia proprietăţii „combinate”, stat-privat, a împiedicat includerea Policlinicii în programul european E.L.E.N.A., care finanţează documentaţiile necesare în procesul de reabilitare termică a instituţiilor publice. Respingerea acestei clădiri de către finanţator a fost cauzată de prezenţa cabinetelor medicale particulare, situaţie care încurcă inclusiv proiectul actual de reparaţii capitale. Dar autorităţile mizează pe înţelegerea privaţilor de a participa la un proiect comun, care se face şi în beneficiul lor.

„Toate lucrurile în sistemul de stat durează, chiar dacă noi avem banii de ceva vreme. Ele se mişcă în ritmul în care se mişcă. Cât de cât, procedurile au demarat. Ne interesează mult să reabilităm holurile şi să montăm un lift. Ca să nu dureze foarte mult, pentru lift, am mers pe varianta aplicată la Laboratorul PCR, anul trecut: realizarea lui în sistem privat, fără implicarea primăriei”, a precizat dr. Andrei Aron.

Acesta susţine că au fost contactate firmele din România care importă şi montează lifturi, primind oferte de la toate. „Nu este o sumă extrem de mare, comparând cu beneficiile pe care le aduce celor care se deplasează mai greu şi au nevoie de radiografii, fiind nevoiţi să urce pe scări. Sau în scaune cu rotile, căraţi pe scări.”, a mai afirmat acesta.

Colaboratorii primăriei în realizarea liftului sunt compania Holcim şi Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”. Discuţiile din acest moment sunt ca Holcim să suporte achiziţia liftului, iar A.S.C.M., autorizările şi ce mai trebuie.

Se pare că liftul va fi funcțional de anul viitor, iar în scurt timp vor începe lucrările pentru puțul liftului.

About The Author

Related posts