19.6 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 septembrie, 2022

VESTE BUNĂ! Câmpulungul a primit bani să devină VERDE

Alte Știri

VESTE BUNĂ! Câmpulungul a primit bani să devină VERDE. Primarul Elena Lasconi a anunțat că astăzi primăria Câmpulung a obținut finanțarea din fonduri norvegiene în valoare de 609.200 LEI (125.000 EUR) cu proiectul „Elaborarea planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice al Municipiului Câmpulung”.

,,Acest proiect va fi implementat în baza parteneriatului între municipiul Câmpulung, Universitatea din București și Institute for Strategic Development Liechtenstein. Ce înseamnă asta pentru Câmpulung? În primul rând, aer curat pentru câmpulungeni și amenajare de spații verzi. Anul viitor, din acești bani, vom putea pregăti documentația necesară pentru a transforma orașul nostru într-un oraș independent din punct de vedere energetic, un oraș cu spații verzi, spații naturale și seminaturale cu rol de stocare a gazelor cu efect de seră la nivel local și regional.

La nivel național au fost admise spre finanțare opt proiecte, iar noi suntem printre acestea. Mai urmează încă o fază de analiză în urma căreia rămân patru care ar putea primi finanțare tot din fonduri norvegiene. Chiar dacă nu o să ne calificăm, cu cei 125 de mii de euro putem face toate studiile de care avem nevoie pentru a depune proiectele pe PNRR și POR pentru fonduri europene”, a scris primarul Elena Lasconi pe pagina sa de socializare.

Ultimele Știri

Medicul cardiolog Adrian Tase a devenit membru PSD

Astăzi a avut loc Consiliul Politic Județean al PSD Argeș. În Consiliul condus de către Ion Mînzînă - președintele...

Alte știri din aceeași categorie