Vicele C.J Argeș, Marius Nicolaescu: ,,În ședința CJSU nu s-au luat în calcul mențiunile mele, care vin în sprijinul celor din HORECA”
Vicele C.J Argeș, Marius Nicolaescu: ,,În ședința CJSU nu s-au luat în calcul mențiunile mele, care vin în sprijinul celor din HORECA”

Vicele C.J Argeș, Marius Nicolaescu: ,,În ședința CJSU nu s-au luat în calcul mențiunile mele, care vin în sprijinul celor din HORECA”

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu a chemat de urgență jurnaliștii în cadrul unei conferințe extraordinare pe care a susținut-o în aer liber, în fața instituției publice pentru a preciza cu ce probleme s-a confruntat în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată joi, 19 noiembrie când au fost actualizate listele localităților din județul Argeș în funcție de rata de incidență la mia de locuitori.

În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu a participat la ședință în calitate de reprezentantul președintelui, Ion Mînzână dar și din postura de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul aceste ședințe a avut dreptul la un vot, dar a venit și cu unele mențiuni care să vină în sprijinul argeșenilor și muscelenilor din HORECA.

Marius Nicolaescu este de părere că în acest momente se face o discriminare între cei care dețin restaurante și cafenele și pot vinde produsele lor în regim to go și supermarketuri sau magazinele care comercializează haine.

,,Ca să nu existe discriminare legiuitorul a spus că este permisă comercializarea fără a face distincție, nu văd o problemă de a cumpăra o pungă de mâncare de la un restaurant sau de a cumpăra o haină de la un magazin.

Controalele care se fac să fie peste tot, am văzut cu toții cum se stă la coadă în hipermarketuri, nerespectându-se distanțarea fizică și în restaurante se pot face norme să le asigure accesul la clienți. Noi avem doar un singur vor, vrem să fim echidistanți față de toată lumea”, a completat Marius Nicolaescu în conferința de presă.

Revenind la conferința de presă susținută de Marius Nicolaescu acesta a declarat public că a făcut mențiuni în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență iar prefectul Emanuel Soare a uitat să le facă publice în acte iar mai mult semnătura lui Marius Nicolaescu lipsește din documente.

,,La aliniatul 4, legiuitorul introduce următorul text, în situația în care activitatea operatorilor economici prevăzut la punctul 1 este restricționată sau închisă se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și non alcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Este permisă comercializarea produselor care nu se consumă în spațiile respective. Eu nu am cerut decât introducerea acestui paragraf, în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Noi nu putem legifera, suntem obligați să respectăm legea și să fim egali cu toată lumea. Consider că este o discriminare în momentul actual pentru cei care comercializează, pentru cei care au restaurante sau de tipul restaurantelor și cafenelelor alții decât cei din hipermarketuri, pentru că lor li se interzice comercializarea în interior, practic, în spiritul legii este interzis a se consuma în interior, pentru că își dai jos masca și poate fi un pericol de infectare. Nu cred că este un pericol pentru că același lucru se poate întâmpla la o alimentară, să fie coadă, la o farmacie, sau la un magazin de haine. Interpretarea legii să fie făcută în așa fel încât să se permită și în interiorul restaurantelor să poată merge cetățeanul să își ia mâncare la pachet și să plece acasă. Noi am făcut această mențiune, cei din CJSU, nu au fost de acord cu includerea acestui paragraf, eu am semnat această hotărâre cu obiecțiuni, – nu sunt respectate prevederile din H.G 967 din 2020, publicității a fost dată o altă hotărâre fără semnătura mea și a vicepreședintelui de la ISU, a fost doar un document cu doar cu o singură semnătură făcut public în urma ședinței”, a mai spus Marius Nicolaescu.

About The Author

Related posts