VIDEO: Epigrama a fost reînviată la Câmpulung de publicistul Ion Pavel

VIDEO: Epigrama a fost reînviată la Câmpulung de publicistul Ion Pavel

Secția de Etnografie și Artă Populară, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, str. Republicii 5, a găzduit lansarea volumului „De bună și rea credință”, sub semnătura publicistului Ion Pavel.

Evenimentul a reprezintat o ocazie reală, nu doar de a de face cunoștință cu o specie pe cale de dispariție a genului literar – epigrama, de a reflecta asupra realităților mondene, și moderne, ale epocii noastre, de a participa la dezbateri libere, dar și de a avea ocazia, astfel, de a primi dedicația autorului pe exemplarul doritorilor.

,,A ajuns această carte în mâna mea, pentru că de vină sunt guvernanții de la nivel local și din țara asta care încă mai poartă numele de România. Cu ajutorul soției i-am dat viață, domnul Miu a moșit-o, domnul Bascacov a botezat-o, domnul director a scos-o la iveală și dumneavoastră trebuie să spuneți dacă este sau nu de bun simț cărticica”, a spus autorul Ion Pavel.

Se pare că publicistul Pavel este supărat, pe bune dreptate, pe cei ce conduc destinele. În cele 205 catrene autorul nu scapă de judecata obiectivă a Disporanului nici pe primar, consiliu local, județ, inspectorat de cultură, case de cultură, până la guvern și parlament.

Ion Pavel folosește expresii dure dar reale și obiective prin conținut. Se dovedește încă o dată că cei care au plecat afară, (publicistul locuiește de doi ani în Germania) și nu s-au rupt de țară văd lucrurile mai apropiate de realitatea reală, pentru că au posibilitatea să facă comparații temeinice având repere grăitoare, după care pot emite judecăți de valoare.

Când te acuză un străin spiritul patriotic te revoltă, dar când îți atrage atenția un român care a știut să găsească diferența, lucrul acesta trebuie să te pună pe gânduri, spun cei care au citit epigramele.

About The Author

Related posts