,,Vor fi peste 100 de oameni ȋn sală” la concursul pentru posturile vacante ale spitalului din Mioveni

,,Vor fi peste 100 de oameni ȋn sală” la concursul pentru posturile vacante ale spitalului din Mioveni

Astăzi la spitalul Mioveni, doctorul Horia Trăilă, managerul spitalului orășenesc împreună cu primarul Ion Georgescu au susținut o conferință de presă cu scopul de a prezenta cetățenilor orașului și publicului larg, o radiografie a serviciilor medicale pe care noul spital le oferă în acest moment.

De asemenea, conducerea spitalului a dorit să prezinte stadiul procesului de ocupare al posturilor vacante pentru secțiile și compartimentele care urmează să funcționeze în noua unitate, perspectivele și proiecția procesului de dezvoltare al serviciilor medicale pentru următoarea perioadă.

La momentul deschiderii noului spital, conform normativelor și contractului semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate, vechea unitate funcționa la o capacitate de 140 paturi pe 7 compartimente, iar în prezent, ne referim la o unitate medicală cu 250 de paturi și 22 de compartimente.

Pentru ca spitalul Mioveni să funcționeze la capacitatea maximă proiectată și pentru a se încheia contractele de finanțare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Consiliul de Administrație al unității trebuie să organizeze concursuri de angajare pentru fiecare nou compartiment, în parte, să obțină seturile de avize de la Ministrul Sănătății și alte organisme competente, fapt care necesită timp, iar unele servicii medicale vor fi oferite contra cost, în unele sectoare, deocamdată.

Dr. Horia Trăilă, managerul Spitalui din Mioveni, a fost întrebat ce părere are despre discuțiile din spațiul public vis-a-vis de șpăgile care se dau pentru un post la spital.

 “Concursul se va da ȋn săli foarte mari, la universitate. Vor fi peste 100 de oameni ȋn sală. Am cerut și suplimentarea celor care vor supraveghea concursul. Eu vreau oameni pregătiți ȋn spital. Interesul meu este să fie un concurs corect și să am oameni foarte buni ȋn spital”, a spus Trăilă.

“Eu îi rog pe cei din diverse partide să se abțină la tot felul de comentarii. Eu ȋi rog să-și vadă de treaba lor ca să nu aibă probleme. Îi rog să termine cu toate zvonurile”, , a declarat primarul de la Mioveni, Ion Georgescu.

Următorul pas în dezvoltarea gamei de servicii medicale va fi oferirea de consultații și intervenții în compartimentul de imagistică – Angiograf, Computer Tomograf, RMN, care sunt funcțional autorizate și pentru care s-a completat lista de personal care să le deservească.

About The Author

Related posts