Zi de mare sărbătoare în comuna Stoeneşti!

Zi de mare sărbătoare în comuna Stoeneşti!

Zi de mare sărbătoare în comuna Stoeneşti!

În prima zi a lunii septembrie, comuna Stoeneşti a îmbrăcat straie de sărbătoare. Chiar de ziua lui, primarul Ion Marin, a sărbătorit alături de consătenii săi.

Primăria şi Consiliul Local Stoeneşti au invitat muscelenii să participe la petrecerea dedicată Zilelor Comunei – „Întâlnire cu fiii satului”.

Evenimentul a  ajuns la a şasea ediţie, cu o pauză de doi ani şi s-a desfăşurat în noua locaţie amenajată pe stadionul comunei.

Pentru ca această zi să fie una de neuitat pentru locuitorii comunei şi nu numai, manifestările dedicate Zilelor Comunei Stoeneşti au debutat pe 31 august cu o surpriză pentru copiii din localitate: “Pe 31 am invitat copiii din comună să vină să vizioneze filmul “Dumbrava minunată”, am amenajat un cinematograf în aer liber şi i-am bucurat pe copii. Am dorit să le ofer această surpriză pentru ca să simtă şi ei că sunt apreciaţi de administraţia locală a Stoeneştiului”, a subliniat primarul Ion Marin.

Administraţia locală, împreună cu Centrul Cultural Argeş, a oferit seara de vacanţă autentică, cu surprize şi vizionarea filmului pentru copii.

Ziua de 1 septembrie, una însorită, a strâns pe stadionul din Stoeneşti aproape toată comuna, cu mic cu mare, toţi au venit să se relaxeze, să asculte artiştii care au urcat pe scenă. Atmosfera a fost întreţinută de formaţiile şcolilor din localitate, grupul artistic al cadrelor didactice, tinere talente locale, dar şi artiştii Violeta Constantin, Elena Sima, Emilia Ghinescu, Cristian Pomohaci, Formaţia „Select”.

Pe stadionul din comună au fost invitaţi producători locali, care şi-au expus produsele tradiţionale ale zonei.

În jurul orei 16.00, pe scenă au urcat invitaţii primarului, preşedintele CJ Dan Manu, subprefectul Adrian Bughiu, senatorul Gheorghe Marin, primarii de la Lereşti, Hârtieşti, Bascov, Cetăţeni, consilieri judeţeni, consilieri locali.

După ce primarul Marin a făcut prezentările, acesta i-a dat cuvântul preşedintelui Manu care l-a felicitat pentru investiţiile din localitate şi care a promis că îi va fi alături primarului şi îl va susţine şi pe viitor. După discursuri, primarul Marin alături de preşedintele Manu au premiat 45 de cupluri care au împlinit 50 de ani de  căsătorie, dar şi 20 de elevi care au obţinut rezultate remarcabile.

Cu această ocazie, au fost decorate cu titlul de „Cetăţean de Onoare” al comunei Stoeneşti două personalităţi ale comunei, dintre care una post-mortem.

About The Author

Related posts