11.9 C
Campulung Muscel
duminică, 25 februarie, 2024

1 Decembrie, zi marcantă în istoria României!

Alte Știri

1 Decembrie, zi marcantă în istoria României!

Muzeul Județean Argeș a organizat astăzi, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, manifestarea „1 Decembrie – Ziua Națională a României”.

În același timp, s-a marcat și 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui spectacol omagial, organizat cu sprijinul Detașamentul Mateiaș. Grup de reconstituire istorică creat de către asociația Historia Renascita și Muzeul Municipal Câmpulung.

Evenimentul a cuprins slujba de sfințire a drapelului național al României și arborarea acestuia.

La 1 Decembrie 1918 s-a definitivat un proces istoric început la 1821

“Astăzi, în ajunul celei mai importante sărbători pentru cei care simt românește – Ziua Națională, marcăm sărbătorirea a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România, la 28 noiembrie 1918.

La 1 Decembrie 1918 s-a definitivat un proces istoric început la 1821. În urma căruia toate teritoriile locuite de români au format un singur stat” – Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Este foarte important ca să ne cunoaștem trecutul pentru a ne trăi prezentul și pentru a ne pregăti viitorul

“Mie nu îmi rămâne decât să remarc interesul pe care tânăra generație îl are pentru zilele importante care ne animă prezentul. Nu-i așa, este foarte important ca să ne cunoaștem trecutul pentru a ne trăi prezentul și pentru a ne pregăti viitorul.

Trăim vremuri relativ complicate și tocmai de aceea, aplecarea către această zonă a istoriei, cred că ar trebui să fie o aplecare a elevilor și, în egală măsură, a dascălilor.

Și cred că acest lucru se întâmplă, iată, în Pitești și în județul Argeș. Vă încurajez să continuați în același ritm!” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

1 Decembrie, zi marcantă în istoria României!

De asemenea elevi ai Colegiului Național „Zinca Golescu” au prezentat însemnătatea unirii provinciilor locuite de români alipite Vechiul Regat al României. Corul Colegiului Național „Zinca Golescu”, condus de profesorul Cornel Dragoş a interpretat cântece patriotice dedicate Zilei Naționale a României.

La eveniment au participat și comandantul Centrului Militar Județean Argeș, colonel Ionel Cotoarbă. Reprezentanți ai Școlii de Maiştri Militari şi Subofiţeri, “Basarab I”, Pitești.

Reprezentanți ai Jandarmeriei Argeș, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în retragere “Basarab I” și Salvamont Argeș.

Ultimele Știri

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție!

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție! Dragobetele pupă fetele! Da, dar mai ales...

Alte știri din aceeași categorie