14 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

VESTE BUNĂ! S-a deschis al treilea flux de vaccinare la Câmpulung

Alte Știri

VESTE BUNĂ! S-a deschis al treilea flux de vaccinare la Câmpulung. Centrul de Vaccinare din Câmpulung a pornit inițial cu un singur flux adică cu 60 de vaccinări pe zi, apoi s-a mai deschis un flux iar pe 13 aprilie s-a deschis cel de-al treilea flux.

,,Fluxurile sunt deschise de STS în colaborare cu DSP-urile, în colaborare cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Ei decid în funcție de necesitățile din zonă. Dacă intri pe platformă te înscrii pe o listă de așteptare, cu siguranță această listă a fost făcută pentru a vedea numărul doritorilor pentru imunizare. Noi am avut peste 2000 de persoane în așteptare și probabil din acest considerent au zis să mai deschidă încă un flux la Câmpulung. Nu am auzit de AstraZeneca s-a discutat strict de Moderna și Pfizer. Așa se deschid fluxurile. La Câmpulung nu au fost solicitări pentru AstraZeneca, din contră nu îl vor. Va crește și numărul de vaccinări pe flux. În momentul de față sunt 60 de vaccinări pe flux, vor crește la 90 deci 270 de vaccinări pe cele 3 fluxuri.

Eu am autorizat centrul pe 3 fluxuri de la început. Am împărțit spațiul în așa fel încât să permită până la 3 fluxuri. Dacă se dorește mai mult de 3 fluxuri va trebui să mai găsim un loc în altă parte”, a declarat consilierul primarului pe probleme de Sănătate, Andrei Aron în emisiunea Agenda Publică moderată de Atena Jilavu.

Conform datelor înregistrate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare din Câmpulung au fost imunizate 8577 persoane.

Din totalul persoanelor vaccinate la Câmpulung, 5175 s-au imunizat cu vaccin Pfizer pe fluxul 1, 2762 s-au imunizat cu vaccin Pfizer și 640 cu Moderna pe fluxul 2.

Vaccinarea cu Pfizer se face DOAR CU PROGRAMARE, utilizând oricare dintre următoarele modalități:
-prin medicii de familie – cea mai recomandată metodă;
-prin call center-ul DSP Argeș la nr. de telefon 021.414.44.48;
-individual, prin intermediul platformei online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login;
Informații suplimentare puteți obține accesând următorul link: https://www.covidarges.ro/vaccinare/ . 

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie