6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

240 candidați au intrat în cursa pentru alegerile parlamentare

Alte Știri

În decursul acestei săptămâni vor fi tipărite aproximativ 600.000 de buletine de vot atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților.

Buletinul de vot va avea 16 pagini pentru Camera Deputaților și 8 pagini pentru Senat. Au fost depuse la Camera Deputaților liste de candidați de către 4 partide parlamentare, 7 partide neparlamentare, 16 minorități naționale și un candidat independent, în total fiind 176 de candidați.

La Senat au depus liste 4 partide parlamentare, 7 partide neparlamentare, în total fiind 64 de candidați.

S-au înființat pentru alegerile parlamentare 520 de secții de votare, din care 89 în municipiul Pitești, astfel vor fi în total 188 de secții în mediul urban și 332 de secții de votare în mediul rural.

Paza celor 520 secții de votare, atât în preziua votului, cât și în ziua votului, dar și până la predarea proceselor verbale către BEJ, va fi asigurată în exclusivitate de structurile Ministerului Afacerilor Interne: poliție, jandarmerie, ISU, Serviciile de pașapoarte, permise și imigrări. Tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare va fi efectuată de către Autoritatea Electorală Permanentă până cel târziu în data de 26 noiembrie.

 

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie