16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

3 firme se bat pentru PUG-ul Câmpulungului!

Alte Știri

Potrivit raportului Curţii de Conturi, în 2016 nu au fost cuprinse în operaţiunea de inventariere generală a patrimoniului imobilizările corporale în curs de execuţie, raportate în balanţa de verificare la nivelul sumei de 17.140.699 lei, pe baza stadiilor de execuţie şi în funcţie de documentele justificative care certifică valoarea lucrărilor executate.

Cauza: insuficienta preocupare a comisiei care are ca atribuţie pregătirea şi desfăşurarea operaţiunii de inventariere generală a patrimoniului Câmpulungului.

De mai bine de trei ani, primăria Câmpulung şi-a propus să actualizeze Planul Urbanistic General (PUG) alocând, din bugetul local, suma generoase.

În anul 2015, primăria a avut în vedere cheltuirea sumei de 200 mii lei pentru actualizarea PUG-ului municipiului Câmpulung, însă din terţe motive planul nu a fost dus la bun sfârşit. Apoi, sarcina i-a revenit arhitectului şef din primărie Dan Dumitrescu, iar la aflarea veştii şi-a dat demisia şi a plecat la Bucureşti.

Până în 2015, primăria Câmpulung a elaborat Codul Patrimoniului Construit al Municipiului Câmpulung, în conformitate cu prevederile legislative aplicabile monumentelor istorice, ansamblurilor, zonelor protejate şi zonelor de protecţie, precum şi Manualul de Bune Practici în domeniul protecţiei monumentelor istorice.

Atât Codul, cât şi Manualul sunt cele două instrumente ale autorităţii locale care vin în sprijinul cetăţenilor şi a prestatorilor de servicii din domeniul conservării, restaurării şi protejării patrimoniului. Aprobate şi adoptate la nivel local, prin Hotărâre a Consiliului, aceste documente vor constitui o fundamentare solidă pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului, care tot a fost amânat.

Pentru că autorităţile locale nu au voie să depăşească termenul de 30 decembrie 2018, pentru întocmirea PUG-ului oraşului, altfel s-ar lăsa cu dosare penale, au apelat la procedura simplificată online pentru actualizarea PUG-ului şi a regulamentului local de urbanism al municipiului, alocând suma de 450.000 lei. Termenul de primire al ofertelor a fost 20 octombrie 2017. S-au înscris trei firme, S.C ADDA S.R.L din Târgovişte, S.C Cumulus Arhitecture S.R.L din Bucureşti, S.C Quatro Design S.R.L din Bucureşti.

Încă nu a fost desemnat un câştigător al acestei licitaţii, urmând ca ofertele să fie analizate până la data de 20 noiembrie, ora 18:00.

Cum a ajuns firma Quattro Design să intre la licitaţie

La jumătatea lunii iunie, primăria Câmpulung, în lipsă de architect şef pentru că a scos acest post la concurs de mai bine de patru ori, a făcut o achiziţie directă pentru servicii de arhitectură şi servicii conexe. Astfel, Tana Lascu, architect şi lector universitar la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ,,Ion Mincu” în calitate de expert cooptat se ocupă de problemele primăriei. Tana Lascu a făcut parte şi din comisia pentru licitaţia PUG-ului Câmpulungului alături de Bogdan Popescu, preşedinte cu drept de vot, Cristina Chirvasiu, Nicolae Crînguş, Mihaela Rădescu, Constantin Vîlsănescu, cei patru din urmă fiind doar membrii.

Tana Lascu fiind colegă la universitate cu Irina Criveanu, soţia arhitectului celebru Şerban Criveanu, a determinat faptul ca firma Quattro Design să se înscrie la licitaţie.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie