11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

La ceas aniversar, Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I” pregătește o monografie ilustrată cu o tradiție de 150 de ani!

Alte Știri

Anul viitor se împlinesc 150 de ani de la înființarea Şcolii Normale, care, în primii 29 de ani, a funcţionat la Bucureşti. Cum Sfântul Andrei este protectorul spiritual al colegiului reprezentanții comunității se întâlnesc an de an pentru a aduce un omagiu celor care au pus bazele acestei școli dar și învățătorilor și profesorilor de renume.

Vorbim aici de Ion Mihalache, fondatorul Partidului Ţărănesc, şef al primei promoţii care a absolvit Şcoala Normală la Câmpulung, în 1901. Primul dascăl în acest domeniu, Dumitru Scurei, care a fost şi primul director din etapa câmpulungeană a Şcolii Normale.

Un alt profesor venit în primii ani la Câmpulung, dr. Ilarion Velculescu. Acesta a obţinut doctoratul în 1882 la Leipzig – Germania. Acum Ilarion Velculescu îşi doarme somnul etern în Cimitirul „Flămânda” din Câmpulung.

Profesorul universitar Ion Nanu Muscel a fost membru al corpului profesoral încă din 1896. Întrucât cadrele didactice care au funcţionat vreme de aproape trei decenii la Bucureşti nu au dorit să profeseze la Câmpulung, s-a făcut o selecţie riguroasă, prin intermediul căreia au fost aleşi profesorii din oraşul nostru. Unul dintre aceştia a fost Ion Nanu Muscel, a cărui carieră didactică a debutat la Şcoala Normală.

Dimitrie Scurei, învăţător de formaţie, i-a fost învăţător distinsului medic, profesor universitar Ion Nanu Muscel, la şcoala primară. În 1900, Ion Nanu Muscel a plecat în Capitală, îmbrăţişând cariera de profesor universitar la Universitatea de Medicină din Bucureşti.

Anul viitor conducerea școlii a promis că va scoate de sub tipare o monografie ilustrată cu cei 150 de ani de tradiție ai Colegiului Național Pedagogic ,,Carol I”, eveniment la care va participa și președintele Klaus Iohannis. Cel puțin acest lucru l-a promis șeful Statului când a fost prezent la Câmpulung.

Filmarea integrală o găsiți aici!!!!!!

Anul acesta la data de 30 noiembrie, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung a împlinit 149 de ani de la înfiinţare şi 120 de ani de când şi-a deschis porţile şi în cetatea lui Negru Vodă. Cu această ocazie a avut loc un spectacol omagial impresionant, realizat de către profesorii şi elevii instituţiei de învăţământ.

 

Ultimele Știri

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș!

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș. A venit însoțit de Mihai Tudose, Gabriela Firea,...

Alte știri din aceeași categorie