534 de ani de la prima atestare a oraşului Mioveni!

534 de ani de la prima atestare a oraşului Mioveni!

534 de ani de la prima atestare a oraşului Mioveni!

Vineri, 28 iunie, la Centrul Cultural  Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor orașului Mioveni, în acest an împlinindu-se 534 ani de la prima atestare documentară a localității.

Au urcat pe scenă, pentru a transmite mesaje de ziua orașului, Ion Georgescu, edilul orașului, prefectul Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș – Dan Manu (care i-a înmânat primarului Georgescu o plachetă de excelență pentru întreaga activitate), deputatul Simona Bucura Oprescu, senatorul Șerban Valeca, deputații Nicolae Velcea și Radu Vasilică, președintele Asociației Comunelor din România Filiala Argeș – Ion Dumitru, Secretarul de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice –Nicolae Tudose, dar și reprezentanți ai delegațiilor din orașele înfrățite cu Mioveniul(Republica Moldova și Bulgaria).

Un moment plin de emoție a fost acela de înmânare a  Plachetei de Onoare de către reprezentantul Consiliului Europei – dl. Ferenc András Kalmár.

 Amintim că “Placheta de Onoare” se acordă acelor colectivităţi teritoriale care în anii anteriori au obţinut Diploma și Drapelul Europei ca semn de apreciere a activităţii depuse în slujba propagării ideii unităţii europene.

Evenimentul a continuat cu un program artistic susținut de către cursanții Centrului Cultural Mioveni.

De la ora 13.00, în centrul civic al orașului a avut loc o ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național și înmânarii Plachetei  de Onoare a Consiliului Europei, care a cuprins, printre altele,  și o paradă militară, dispozitivul de defilare fiind format din plutoane reprezentative ale Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă „Mihai Viteazul”, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgenă Argeș, Fanfara Judeţeană „Constantin Brâncoveanu” din Vâlcea și Penitenciarul Mioveni.

De asemenea, în centrul civic a avut loc o expoziție tehnică de intervenție M.A.I.

About The Author

Related posts