17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 mai, 2023

7000 de posturi scoase la bătaie. Armata, din nou obligatorie în România

Alte Știri

7000 de posturi scoase la bătaie. Armata, din nou obligatorie în România. Ministerul Apărării a inițiat o nouă campanie de recrutare. Culmea şi promite solde lunare de peste 3.000 de lei pentru perioada de instrucţie.

Dar şi cel puţin 1.000 de lei lunar pentru fiecare voluntar. Luna trecută, Ministerul apărării a scos la concurs 7000 de posturi, pentru recrutări voluntare.

7000 de posturi scoase la bătaie. Armata, din nou obligatorie în România

„Pe planșa de lucru revine constructul industriei de apărare care trebuie să devină industrie de război și armatelor mici tehnologizate și sofisticate de profesioniști care trebuie să revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăți și capacități de mobilizare extinsă pentru a face față unui război”, aşa sună declaraţia premierului care duce la speculaţiile referitoare la reintroducerea armatei obligatorii în România.

Citeşte şi Incredibil! Cât a putut să plătească un client pentru câțiva covrigi la „ofertă”. Bărbatul a avut șocul vieții lui

În acest moment, Armata română numără aproape 60.000 de cadre active permanente, acesta fiind, în opinia experţilor, un număr insuficient în contextul militar actual.

MApN a pus la bătaie luna trecută peste 5.000 de posturi permanente de militari la nivelul întregii ţări. În plus, se caută şi circa 2.200 de rezervişti voluntari, care vor fi chemați în caz de nevoie. Înscrierile sunt până în 30 iunie.

Examenul psihologic, testele fizice și interviul sunt obligatorii.

Ultimele Știri

Casa de Pensii a anunțat o nouă formulă de calcul a pensiilor

Casa de Pensii a anunțat o nouă formulă de calcul a pensiilor. Pensii 2023. Punctajul lunar se calculează prin raportarea...

Alte știri din aceeași categorie