800 de câini vor fi mutați zilele acestea în noul adăpost!

800 de câini vor fi mutați zilele acestea în noul adăpost!

800 de câini vor fi mutați zilele acestea în noul adăpost! Adăpostul de câini de pe drumul Godeni, construit cu finanţare de la o asociaţie de protecţia animalelor din Germania este finalizat în proporţie de 99%. În perioada următoare toți câinii din adăpostul din Grui vor fi mutați în noua locație.

Este de durată această mutare pentru că fiecare câine trece printr-o serie de investigații, vaccinuri, fișe medicale până când este băgat într-o cușcă de transport și mutat în noua casă.

În urmă cu trei ani, o asociaţie de protecţie a animalelor din Germania a dat o mână de ajutor Asociaţiei Anima din Câmpulung, pentru construirea unui nou adăpost de câini. Aceştia au executat proiectul şi au finanţat lucrările, iar primăria municipiului Câmpulung s-a obligat să aducă toate utilităţile. Adăpostul situat pe drumul Godeni este executat în proporţie de 99%.

Noul adăpost poate găzdui până la 1000 de patrupede, acestea având toate condiţiile de adăpost şi medicale. Lucrările au întârziat din cauza unor probleme la instalaţia electrică.

În prezent adăpostul din cartierul Grui nu are capacitate de a adăposti în condiţii optime, animalele şi nici aviz de funcţionare.

Asociaţia pentru protecţia animalelor „Anima” în colaborare cu asociaţile de protecţie din Europa, reuşesc să găsească oameni iubitori de animale care să adopte câini. De la adăpostul din Câmpulung au plecat spre Germania anul trecut, în jur de 300 de patrupede, iar anul acesta peste 90.

Mai multe asociaţii de protecţie a animalelor vin în sprijinul câinilor de la adăpostul pentru animale din Câmpulung. Astfel asociaţia „Anima” reuşeşte să asigure hrana a peste 700 de patrupede care se află în adăpost şi să plătească personalul care lucrează aici. În fiecare an, din Câmpulung merg spre adopţie, în special în Germania sute de animale care acolo îşi găsesc familii.

 

About The Author

Related posts