17.4 C
Campulung Muscel
joi, 2 mai, 2024

REMUS MIHALCEA: Mare atenție la automedicație!

Alte Știri

REMUS MIHALCEA: Mare atenție la automedicație! Chiar dacă vă testați singuri acasă cu un test rapid din care reiese că aveți infecția cu SARS-CoV-2, sunați imediat la medicul dumneavoastră de familie pentru pașii corecți în lupta cu boala.

,,În contextul zilelor trecute în care un bărbat a luat paracetamol fără prescripție medicală pentru a se vindeca singur de COVID, lucru care i-a fost fatal, aș vrea să reamintesc când este periculos este uneori acest ”banal” paracetamol:

– consumat în exces duce la hepatotoxicitate – afectarea hepatică poate deveni aparentă după 12-48 de ore de la administrare şi este manifestă după 2-4 zile – nu luați mai mult de 4 doze/zi- simptomele supradozajului constau în: paloare, greaţă, vărsături, anorexie şi dureri abdominale – în infecția cu coronavirus, doza recomandată este la 8 ore.

Așadar nu luați pastile ”după ureche” pentru că vă pot face în anumite cazuri mai mult rău decât bine. Sănătate multă!”, a scris medicul Remus Mihalcea pe pagina sa de socializare dedicată pentru Medicină şi sănătate.

Ultimele Știri

Ce veste grozavă! Pensionarii care vor încasa a 13-a pensie de la 1 septembrie!

Ce veste grozavă! Pensionarii care vor încasa a 13-a pensie de la 1 septembrie! În cazul lor, majorarea este...

Alte știri din aceeași categorie