15.4 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

Grigore Leşe, rapsodul fără pereche al folclorului profund românesc s-a îndrăgostit de Câmpulung! VIDEO

Alte Știri

În prezenţa primarului Elena Lasconi şi a numeroşi admiratori, Grigore Leşe, rapsodul fără pereche al folclorului profund românesc, şi-a lansat, în ultima zi de august, la Protoieria Câmpulung, volumul autobiografic Chipurile suferinţei, o colecţie emoţionanta de “însemnări şi aduceri aminte”, aşa după cum el însuşi descrie acest demers. Realizată sub forma unui interviu acordat jurnalistului Răzvan Bucuroiu, cartea, apărută într-o ţinută grafică de excepţie, completează un periplu existenţial şi sentimental mai vechi, intitulat Acum stiu cine sunt, accentuând cele două laturi fundamentale ale vieţii şi personalităţii sale: creaţia populară autentică şi credinţa în Dumnezeu. Aceste repere au fost evocate atât în discursul său de la Protoierie, cât şi în versurile melodice şi intervenţiile instrumentale.

Grigore Leşe şi-a onorat astfel promisiunea făcută luna trecută, atunci când a fost la Câmpulung în calitate de membru al juriului festivalului Sus la munte, la Muscel. În urmă cu doi ani, el a fost prezent la un simpozion desfăşurat la mânăstirea Nămăieşti, iar acum a promis că, în luna octombrie, va reveni iarăşi în mijlocul câmpulungenilor pentru a le oferi un grandios recital artistic.

Ultimele Știri

Ce nu știați despre stațiunea turistică Lerești? Ce poartă de intrare ascunde?

Ce nu știați despre stațiunea turistică Lerești? Ce poartă de intrare ascunde? Comuna Lereşti este situată în nordul judeţului...

Alte știri din aceeași categorie