14.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Pogăcele cu ficat de porc

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Pogăcele cu ficat de porc.

Ingrediente: 250 g ficat porc, 12 cartofi de dimensiune medie, 4 ouă, 1 ceapă, 150 ml ulei, boia de ardei, maghiran, piper, sare, circa 100 g pesmet, 2-3 linguri făină.

Preparare:
Speli ficatul, îl cureți de pielițe, și îl fierbi puțin sau îl înăbuși cu o lingură de ulei și puțină apă.
Îl scurgi și îl treci de două ori prin mașina de tocat.
Speli bine cartofii și îi fierbi fără să îi cureți de coajă în apă ușor sărată.
Când s-au răcit descojești cartofii fierți și îi dai pe răzătoare.

Cureți ceapa o tai mărunt și o călești puțin într-o tigaie cu o lingură de ulei încins. Bați 4 albușuri spumă tare cu un praf de sare.
Amesteci ficatul cu 3 gălbenușuri cartofii și ceapa.
Sărezi și condimentezi amestecul după gust și adaugi pesmet până obții o pastă groasă.
Iei câte o lingură din compoziție formezi pogăcele le treci prin făină, apoi le așezi într-o tavă unsă cu ulei și le coci la cuptor la foc mediu 25 de minute.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie