18.5 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Cel mai ciudat prenume. Atunci când te uiti în buletinul ei, te încurci: are legătură cu Ziua Națională

Alte Știri

Cel mai ciudat prenume. Atunci când te uiți în buletinul ei, te încurci: are legătură cu Ziua Națională.

Are 82 de ani, locuiește în Brașov și se numește România Matcașu. În mod evident, dacă îi privești buletinul, s-ar putea să te amețești un pic, de vreme ce denumirea de România apare în două locuri: la rubrica patru țara de proveniență, însă și la cea destinată prenumelui.

Ai putea chiar să crezi că ții în mână o carte de identitate greșită. Însă nu este deloc așa. Femeia este singura din țara noastră ce poartă un asemenea prenume, iar pe 1 Decembrie își sărbătorește ziua.

„La serviciu, acasă, dar şi toţi prietenii mă strigau şi îmi spun fie România, fie Mioara sau Mia”, a mărturisit femeia. Iată că există diminutiv chiar și pentru România.

A fost botezată de Regele Carol al II-lea

Poate și mai interesant este că, în 1940, cu puțin înainte ca Regele Carol al II-lea să renunțe la domnie, acesta primea o scrisoare din partea unui cetățean, în care era rugat să-i boteze fiica. Ba mai mult, omul îi explica monarhului că intenționează să-și numească copilul „România”, întocmai țării.

„Eram sărmană, proveneam dintr-o familie cu 16 copii. Vreme de război, așa că tata i-a scris Regelui Carol al II-lea, dacă poate să mă boteze. Majestatea Sa a fost de acord, așa că mi-a dat prenumele România”, a declarat România Matcașu.

În mod clar, poate că scrisoarea ar fi trecut neobservată dacă numele nu era atât de ieșit din comun. Întocmai acest amănunt avea să-l convingă pe Carol să-i boteze omului fata, de vreme ce fusese rugat. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie