15.2 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

Singura pârtie de schi a Muscelului a ajuns o epavă

Alte Știri

Singura pârtie de schi a Muscelului a ajuns o epavă. Este singura pârtie de schi, în mediul rural, ocolită de zăpadă. Aceasta funcționează doar câteva zile la începutul fiecărui an. Este situată pe cel mai înalt deal din România, pe nume Mățău. Mai precis în comuna Mioarele, situată la 5 km de Câmpulung Muscel

Pârtia de la Mățău era preferată, în condițiile în care traseele montane sunt închise în această perioadă a anului.

Numai că lipsa zăpezii nu le-a permis administratorilor să pornească instalația de teleschi. Asta că peste an, s-au furat multe din mecanisme.

Singura pârtie de schi a Muscelului a ajuns o epavă

Acum pârtia de schi, singura din nordul județului Argeș este practicată doar de cei care vin cu sania de acasă, pentru cei mici.

E la liber pentru acest lucru. Mai ales că este zăpadă doar de câteva zile. În urmă cu aproape 13 ani se punea pe picioare o afacere ce părea profitabilă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Culmea și pe cel mai înalt deal din ţară.

Pârtia de schi a Muscelului era singura care atrăgea turiştii pe timpul iernii. Acum muscelenii se distrează doar cu săniile de acasă la zăpadă.  Bucuria împărtăşită o puteți vedea pe contul nostru de TIKTOK.

Câmpulungeanul Mihail Oprescu a apelat la talent și tehnică și a reușit să uimească pe toată lumea cu fotografiile și filmările sale aeriene.

Mihail Oprescu a decis să filmeze cu drona, pârtia de schi de la Mățău, când a fost un eveniment important aici. În sensul că s-a deschis pentru public, pentru că zăpada a permis amatorilor acestui sport să iasă pe pârtie la distracție.

Iată cum arată Pârtia de Schi de la Chilii, situată pe cel mai înalt deal din județul Argeș, pe Mățău ce are o altitudine de 1.017 metri, oferind o panoramă completă asupra orașului Câmpulung dar și a Munților Iezer-Păpușa.

 

Ultimele Știri

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor!

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor! Aceștia trebuie...

Alte știri din aceeași categorie