15.4 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

„Mâncarea săracului” se vinde la prețuri exorbitante prin restaurante!

Alte Știri

„Mâncarea săracului” se vinde la prețuri exorbitante prin restaurante! Zilele acestea, un turist din Cluj a plătit o sumă exagerat de mare pentru o felie de pâine cu untură de porc. Bărbatul a povestit, pe rețelele de socializare, cât a plătit pentru preparatul cunoscut ca „mâncarea săracului”. Inflația chiar și-a spus cuvântul asupra prețurilor din oraș.

„Mâncarea săracului” reprezintă un preparat care conține unsoare și ceapă, lansat după Revoluție și devenit „celebru” pentru că era extrem de ieftin. Studenții, în mod special, optau pentru această rețetă, fiind și ușor de preparat.

Mulți români, mai ales cei născuți după 1989, își aduc aminte de „mâncarea săracului” ca un preparat al copilăriei, accesibil tuturor. În urmă cu câțiva ani, putea fi luat de la cantină cu doar doi lei, dar situația s-a schimbat radical.

Câți lei a dat un turist pe o felie de pâine cu untură de porc

Clujul a luat un avânt economic în ultimii ani care se poate vedea nu doar în prețurile astronomice ale chiriilor, ci și ale preparatelor. Orașul a devenit unul dintre cele mai scumpe din România.

Nici măcar „mâncarea săracului” nu mai este ce a fost odată, costând nu mai puțin de 20 de lei! Un turist a dezvăluit prețul recent, pe rețelele de socializare. Așadar, comparativ cu ultimii ani, prețul alimentului a ajuns să fie de 10 ori mai mare!

Unul dintre motivele pentru care restaurantele cer sume atât de mari ar fi acela că până și untura, un aliment care era, pe vremuri, atât de ieftin, s-a scumpit enorm. Potrivit site-urilor de specialitate, un kilogram de slănină costă, în martie 2023. între 25 și 30 de lei.

Dacă este proaspătă, poate costa chiar și 40 de lei! Ca urmare, nu este de mirare scumpirea preparatului „mâncarea săracului”. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Ce nu știați despre stațiunea turistică Lerești? Ce poartă de intrare ascunde?

Ce nu știați despre stațiunea turistică Lerești? Ce poartă de intrare ascunde? Comuna Lereşti este situată în nordul judeţului...

Alte știri din aceeași categorie