15.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

Cazul polițistului, culmea șoferul comandantului care a convins doi colegi să nu îi rețină permisul de conducere

Alte Știri

Cazul polițistului, culmea șoferul comandantului care a convins doi colegi să nu îi rețină permisul de conducere.

Agentul de poliție Daniel Dogaru, fostul șofer al comandantului IPJ Argeș, a fost prins de radar, în ianuarie 2022. În timp ce mergea cu mașina cu 145 km/h, în Pitești.

A fost oprit de agenții Emanuel Mihai Croitoru și Marius Cătălin Grigore. La rugămințile acestuia, în final, polițiștii de la Biroul Rutier nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Cazul polițistului, culmea șoferul comandantului care a convins doi colegi să nu îi rețină permisul de conducere

Prevederile legale impuneau ca șoferul să fie sancționat cu amendă. Și să i se suspende dreptul de a conduce pentru 90 zile.

Însă Daniel Dogaru a insistat să nu fie el cel sancționat, ci soția sa, pasager în mașină, iar polițiștii s-au conformat. Nu au luat un mic detaliu în calcul, ci anume că unii dintre ei erau, deja, urmăriți de către Direcția Generală Anticorupție  într-un dosar de luare de mită.

Adevărul a ieșit la suprafață și cele patru persoane implicate în cauză s-au ales cu dosare penale. Polițiștii Emanuel Mihai Croitoru și Marius Cătălin Grigore au fost trimiși în judecată pentru fals intelectual, complicitate la fals intelectual sau abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

Agentul de poliție Daniel Dogaru a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de instigare la fals intelectual și o infracțiune de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În schimb, soția lui Dogaru a încheiat cu procurorul de caz un acord de recunoaștere a vinovăției. Pe 17 martie, instanța va decide dacă va admite acordul. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie